Сироп зі смородини
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт приготування сиропу зі смородини - дивно смачного, ароматного і дуже корисного. Такий сироп може стати відмінною добавкою до морозива, коктейлю или другим десертам.
Це простий рецепт сиропу зі смородини підійде як для чорної, так і для червоної ягоди. Кількість цукру залежить від смакових уподобань і призначення сиропу. Для десертів краще використовувати побільше, а до м'ясних страв (цей сироп приголомшливо доповнить смак м'яса на вогні, наприклад) кількість цукру краще зменшити.
- Чорна смородина - 2 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Цукор - 1-2 склянок (за смаком)
1. Для початку ягоди необхідно як слід вимити і очистити від гілочок. Потім знову промити під проточною водою і просушити. При бажанні класичний рецепт сиропу зі смородини можна використовувати і для заморожених ягід.
2. Воду відправити в каструлю або сотейник. Після того, як вода закипить, всипати цукор і проварити сироп близько 1-2 хвилин, щоб він як слід розчинився. Потім відправити ягоди в сироп і варити 10-15 хвилин, поки вони не стануть м'якими. При бажанні попередньо можна трохи розім'яти смородину ложкою, щоб вона краще віддавала сік.
3. Готовий сироп зняти з вогню і злегка остудити. За смаком можна додати трохи соку лимона або лайма, якщо ягоди занадто солодкі і хочеться додати сиропу нотку кислинки. Також сироп зі смородини в домашніх умовах можна зробити з двох сортів ягід, тоді і колір, і смак буде більш оригінальним.
4. Ягоди краще залишити на час, щоб смородина віддала весь свій сік і просочилася як слід цукром. Якщо вільного часу немає, тоді можна відразу приступити до наступного процесу. Трохи остиглі ягоди потроху додавати в сито і як слід перетерти, щоб в сироп не були кісточки або шкурки.
5. Сироп потім перелити в каструлю і відправити на вогонь. Довести до кипіння і він готовий. При бажанні такий сироп можна відправити в стерилізовані банки і заготовити на зиму.
6. Для подачі сиропу до м'яса його можна уварити до більш густої консистенції на повільному вогні, постійно помішуючи.