Сироп зі смородини на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Влітку хочеться заготовити максимум смачних і таких корисних фруктів і ягід. Даний рецепт про те, як зробити сироп з смородини на зиму - ароматний, в міру густий і дуже апетитний.
Рецепт приготування сиропу зі смородини на зиму хороший тим, що готується досить просто, а заготівля виходить вельми універсальної. Використовувати такий сироп можна в десертах, в якості добавки до морозива і навіть зробити з нього алкогольні лікери. Головне, що такий сироп дуже корисний в зиязикай період і його з задоволенням їдять дітки.
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 500-800 грам (за смаком)
1. Для приготування сиропу можна використовувати воду, якщо смородина недостатньо соковита, а сироп хочеться більш рідкий. Однак вода в даній рецепті зовсім необов'язково, можна обійтися і без неї, якщо хочеться отримати більш густий і концентрований сироп.
2. Рецепт приготування сиропу зі смородини на зиму починається з процесу очищення ягідок від гілочок. Вже очищені ягоди необхідно відправити в холодну воду і ретельно промити. Відкинути на друшляк і дати як слід стекти рідини.
3. Вичавити сік можна кількома способами - це соковижималка, м'ясорубка, блендер або товкачем для пюре. Який би спосіб не був обраний, головне - це результат. В даному випадку використовується соковижималка, тому на поверхні утворилася піна.
4. Отриманий сік необхідно додатково протерти через сито або пропустити через чисту марлю. Так сироп зі смородини на зиму в домашніх умовах буде ідеальної консистенції і без кісточок. У проціджений сік додати цукор.
5. На даному етапі при необхідності можна ввести воду і відправити каструлю на вогонь. Після закипання прибрати вогонь до мінімуму і варити, періодично помішуючи. Коли сироп досягне потрібної консистенції його потрібно перелити в заздалегідь підготовлені стерилізовані банки і закатати. Залишити банки догори дном до повного охолодження сиропу.