Сироп з обліпихи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт корисного сиропу з обліпихи на зиму. Запас вітамінів на холодну пору забезпечений! Готується сироп досить просто, за допомогою швидкої варіння. Виходить дуже смачно!
Докладніше, як приготувати обліпиховий сироп, я розповім нижче. Обліпиху для цього рецепта можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Заморожену ягоду необхідно заздалегідь розморозити природним чином. Готовий сироп зручніше зберігати в невеликих баночках або пляшечках. Його можна додавати в чай, десерти або приготувати на його основі морс.
- Обліпиха - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Вода - 200 мілілітрів
Підготуйте всі інгредієнти.
Обліпиху промийте у воді, обсушити. Подрібніть ягоду в блендері з водою.
Процідіть за допомогою сита або марлі від кісточок.
Додайте до отриманої рідини цукор. Доведіть до кипіння на середньому вогні.
Знімете з киплячого сиропу пінку 2-3 рази. Проваріть ще 3 хвилини.
Розлийте сироп в попередньо простерилізованих тару. Закрийте кришкою, укутайте в тепло і залиште так до повного охолодження.
Обліпиховий сироп на зиму готовий!