Сік з обліпихи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
На зиму обов'язково приготуйте смачний і корисний сік з обліпихи. Користь обліпихи очевидна і так хочеться запастися корисними вітамінами на зиму! Такий сік дуже корисний для здоров'я!
Отриманий сік дуже концентрований. Після відкриття його можна розводити водою. Після віджимання соку макуха не викидайте. Він може бути корисний. З нього можна використовувати масла для подальшого приготування.
- Обліпиха - 2 кілограма
- Цукор - 1 кілограм
Ягоди обліпихи відокремте від гілочок. Видаліть всі палички і листочки. Ягоди промийте в проточній воді.
За допомогою погружного блендера перетворите ягоди в пюре.
Процідіть пюре через кілька шарів марлі. Вичавіть гарненько, щоб не втрачати зайвого соку.
Готовий сік поставте на вогонь, щоб він грівся.
Додайте в нього цукор. Кількість цукру регулюйте на свій смак.
Доведіть все до кипіння. Не забувайте заважати, щоб весь цукор добре розчинився.
Доведіть все до кипіння. Не забувайте заважати, щоб весь цукор добре розчинився.
Банки для закривання соку добре помийте і простерилизуйте.
Розлийте гарячий сік у банки і закрийте кришками.
Банки з соком остудіть і приберіть на зиму в прохолодне місце.
Банки з соком остудіть і приберіть на зиму в прохолодне місце.
Смачний і корисний сік готовий!
Приємного зимового частування!
Приємного зимового частування!