Рецепт Сік з обліпихи на зиму фото

Сік з обліпихи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Обліпиха
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На полуденок , На швидку руку , На сніданок
Заготовки , Напої , Консервація , Соки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На зиму обов'язково приготуйте смачний і корисний сік з обліпихи. Користь обліпихи очевидна і так хочеться запастися корисними вітамінами на зиму! Такий сік дуже корисний для здоров'я!

Опис приготування:

Отриманий сік дуже концентрований. Після відкриття його можна розводити водою. Після віджимання соку макуха не викидайте. Він може бути корисний. З нього можна використовувати масла для подальшого приготування.

  • Обліпиха - 2 кілограма
  • Цукор - 1 кілограм
сік з обліпихи на зиму - фото крок 1
Ягоди обліпихи відокремте від гілочок. Видаліть всі палички і листочки. Ягоди промийте в проточній воді.
сік з обліпихи на зиму - фото крок 2
За допомогою погружного блендера перетворите ягоди в пюре.
сік з обліпихи на зиму - фото крок 3
Процідіть пюре через кілька шарів марлі. Вичавіть гарненько, щоб не втрачати зайвого соку.
сік з обліпихи на зиму - фото крок 4
Готовий сік поставте на вогонь, щоб він грівся.
сік з обліпихи на зиму - фото крок 5
Додайте в нього цукор. Кількість цукру регулюйте на свій смак.
Доведіть все до кипіння. Не забувайте заважати, щоб весь цукор добре розчинився.
сік з обліпихи на зиму - фото крок 6
Банки для закривання соку добре помийте і простерилизуйте.
сік з обліпихи на зиму - фото крок 7
Розлийте гарячий сік у банки і закрийте кришками.
Банки з соком остудіть і приберіть на зиму в прохолодне місце.
сік з обліпихи на зиму - фото крок 8
Смачний і корисний сік готовий!
Приємного зимового частування!

Схожі рецепти