Рецепт Варення з обліпихи на зиму фото

Варення з обліпихи на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Обліпиха
На обід, На вечерю, На полуденок
Заготовки, Варення

Варення з обліпихи на зиму в домашніх умовах - це натуральний біостимулятор. Вживаючи це варення, ви поліпшите роботу травної системи і знизите холестерин.


Готується таке варення легко і також перевіряється: капніть краплю на блюдце, якщо перевернувши його варення не стікає - воно готове! Я зазвичай проварюю варення після настоювання близько півгодини, але ви контролюйте густоту самі.

  • Обліпиха - 700 грам
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 200 мілілітрів
варення з обліпихи на зиму - фото крок 1
1. Переберія ретельно ягоди, після чого вимийте їх і залиште в друшляку. Тим часом поставте на плиту ємність з водою і доведіть її до кипіння. Обліпиху можна брати свіжу або морожену.
варення з обліпихи на зиму - фото крок 2
2. Всипте ягоди в окріп на дві-три хвилини. Кип'ятити не варто! Потім знову відкиньте ягоди на друшляк.
варення з обліпихи на зиму - фото крок 3
3. Частину, що залишилася від бланшировки воду (один стакан) можна використовувати для сиропу. У каструлю висипте цукор і залийте воду. Потім поставте каструлю на повільний вогонь і розчиніть повністю цукор. Додайте в сироп ягоди і після закипання зніміть ємність з вогню, залишивши наше варення в цьому сиропі на ніч.
варення з обліпихи на зиму - фото крок 4
4. На наступний день довести до кипіння варення і готувати близько 20 хвилин на повільному вогні, після чого відправити стерилізованим баночках і закатати.
варення з обліпихи на зиму - фото крок 5
5. Ось таке варення з обліпихи на зиму в домашніх умовах у нас вийшло. Раджу всім спробувати!

Схожі рецепти