Варення з обліпихи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Варення з обліпихи на зиму в домашніх умовах - це натуральний біостимулятор. Вживаючи це варення, ви поліпшите роботу травної системи і знизите холестерин.
Готується таке варення легко і також перевіряється: капніть краплю на блюдце, якщо перевернувши його варення не стікає - воно готове! Я зазвичай проварюю варення після настоювання близько півгодини, але ви контролюйте густоту самі.
- Обліпиха - 700 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 200 мілілітрів
1. Переберія ретельно ягоди, після чого вимийте їх і залиште в друшляку. Тим часом поставте на плиту ємність з водою і доведіть її до кипіння. Обліпиху можна брати свіжу або морожену.
2. Всипте ягоди в окріп на дві-три хвилини. Кип'ятити не варто! Потім знову відкиньте ягоди на друшляк.
3. Частину, що залишилася від бланшировки воду (один стакан) можна використовувати для сиропу. У каструлю висипте цукор і залийте воду. Потім поставте каструлю на повільний вогонь і розчиніть повністю цукор. Додайте в сироп ягоди і після закипання зніміть ємність з вогню, залишивши наше варення в цьому сиропі на ніч.
4. На наступний день довести до кипіння варення і готувати близько 20 хвилин на повільному вогні, після чого відправити стерилізованим баночках і закатати.
5. Ось таке варення з обліпихи на зиму в домашніх умовах у нас вийшло. Раджу всім спробувати!