Варення з обліпихи без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Обліпиха - дуже корисна ягода, відмінно підходить для варення. Про користь обліпихи сказано і написано достатньо, але я хочу поділитися одним нехитрим рецептом її приготування у вигляді ласощів.
Це рецепт досить простий, а процес приготування не займає багато часу. Незважаючи на це, варення виходить надзвичайно смачним. Воно поєднується з чаєм, що особливо приємно в холодну пору.
- Обліпиха - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
1. Для початку промийте ретельно обліпиху і висушіть. Далі - подрежьте хвости і помістіть ягоди в каструлю або миску. Буде краще, якщо ягоди трохи розтерти невеликими порціями.
2. Я зазвичай розтираю ягоди дерев'яним товкачем.
3. Потроху додавайте цукор і ретельно перемішайте масу до стану однорідності. Після цього перекладіть суміш у стерилізовані банки і закрийте щільно капроновою кришкою.
4. Зберігається варення з обліпихи без цукру в домашніх умовах в холодильнику. От і все, наше варення готове, смачного!