Варення з обліпихи без кісточок
(покроковий рецепт з фото)
Як відомо, обліпиха дуже корисна ягода, на основі якої випускаються навіть багато харчових добавок. Я пропоную класичний рецепт варення з обліпихи без кісточок, який був відомий давно.
Варення з обліпихи без кісточок в домашніх умовах готується просто. Його ще можна назвати сиропом. Воно відмінно поєднується з чаєм, здобними виробами і навіть з хлібом. Крім цього, таке варення часто використовують як соус-добавки для багатьох цікавих страв.
- Обліпиха - 1 літр (готового соку)
- Цукор - 1, 5 кілограма
1. У нашій родині варення з обліпихи без кісточок в домашніх умовах стало традиційним. Більш того, одного разу воно дуже допомогло. Отже, ягода ця красива, але містить дуже тверді і великі кісточки. Саме від них нам, в першу чергу, і потрібно буде позбутися. Це зробити не зовсім просто, але я розповім один секрет. Варення слід готувати з тільки що зібраної обліпихи. Вимийте ягоду і дайте стекти воді, після чого потрібно буде віджати сік. Я це роблю за допомогою соковижималки.
2. Сучасна підручна техніка даного типу відмінно справляється з таким завданням. У обліпиховий сік додайте цукор. Розрахунок такий: 1, 5 кг цукру на один літр соку.
3. Для приготування варення краще використовувати емальований посуд або посуд з нержавіючої сталі. Ставимо нашу масу на вогонь і доводимо її до кипіння. Не забувайте постійно помішувати і періодично пробувати варення на смак. Якщо буде необхідність - додайте ще цукор.
4. Закипіле варення слід розлити по чистим стерилізованим банкам. Не дивуйтесь, що буквально на наступний день ви побачите розшарування варення. Це природний процес.