Варення з обліпихи без варіння
(покроковий рецепт з фото)
Обліпиха - дуже корисна ягода і, звичайно, хочеться ці вітаміни зберегти на зиму. Тому не будемо піддавати її термічній обробці і зробимо варення без варіння. Воно відмінно підходить до чаю і наситить Ваш організм вітамінами, яких так мало взимку.
Таке варення дуже просто і швидко готується і прекрасно зберігається в холодильнику. Крім того, його можна використовувати і в випічці.
- Обліпиха - 500 грам
- Цукор - 700 грам
1. Ягоди добре помити і обсушити.
2. Розтерти дерев'яним товкачем.
3. Потроху додати цукор і добре перемішати.
4. Розкласти в стерилізовані банки і закрити кришками, ошпарені окропом.
5. Смачного!