Рецепт Швидке варення з обліпихи фото

Швидке варення з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Обліпиха
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 20
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Як зробити швидке варення з обліпихи в домашніх умовах? Це дуже просто, оскільки запропонований мною рецепт має на увазі собою приготування ласощів за короткий час.

Опис приготування:

Такий спосіб приготування варення вважається найкращим і найшвидшим. Корисні властивості ягід зберігаються, а ви отримуєте смачне ласощі. Готуйте варення і насолоджуйтеся їм в холодну пору.

  • Вода - 800 мілілітрів
  • Обліпиха - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 5 кілограма
швидке варення з обліпихи - фото крок 1
1. Заготовки з цієї корисної ягоди - це комора вітамінів, особливо взимку і дощовою восени. Саме тому обліпиха користується особливою увагою у кожного садівника. Плодоносить вона щорічно і завжди дає відмінний урожай, в чому доповнюється її цінність. Я зазвичай роблю з неї варення, але часто готують з обліпихи соуси, які поєднуються з різними стравами. Крім цього, про користь обліпихової олії говорять у всьому світі. Приготувати варення можна швидко. Для початку приготуйте ягоди, воду і цукор.
швидке варення з обліпихи - фото крок 2
2. Переберія обліпиху, помістіть в друшляк і гарненько вимийте. Після цього ягоди слід обсушити.
швидке варення з обліпихи - фото крок 3
3. Тепер цукор потрібно розчинити в гарячій воді, після чого довести до кипіння. Не забувайте постійно помішувати. Кипить маса не більше 3 хвилин, після чого профільтровивается через стерильну фланель або марлю.
швидке варення з обліпихи - фото крок 4
4. Ягоди викладіть в цей гарячий сироп, перемішайте до повного змочування і залиште на 4 години настоятися. Після цього сироп потрібно буде злити, знову довести про кипіння і проварити близько 10 хвилин.
швидке варення з обліпихи - фото крок 5
5. Обліпиху знову викладіть в сироп і доведіть до готовності варення. Остудіть його і розкладіть в стерилізовані банки. Тепер переверніть баночки і накрийте щільним рушником. Охолонувши, приберіть варення в льох, комору або краще в холодильник.

Схожі рецепти