Компот з обліпихи і яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Корисний і барвистий компот з обліпихи і яблук на зиму зміцнить ваш імунітет і ваших рідних, якщо ви відкриєте таку консервацію в холодну пору і злегка прогріється, подаючи до столу гарячою.
Набір інгредієнтів розрахований на 1 л ємність. Ароматний компот з обліпихи і яблук можна створити ранньої осені, коли достигають такі ягоди і фрукти. Найкраще купувати яблука на ринках у фермерів - вони не завдають на них шар парафіну. Компот виходить не тільки смачним, але ще і корисним.
- Яблука - 2 штуки
- Обліпиха - 150 грам
- Цукор - 100 грам
- Вода - 700 мілілітрів
- Кислота лимонна - 1 щіпка
Підготуйте зазначені продукти. Яблука можна вибрати будь-якого сорту.
Ягоди обліпихи переберіть, видаліть зіпсовані, зніміть стеблинки і залийте водою. Промийте кілька разів і злийте воду.
Висипати ягоди в каструлю, в якій збираєтеся готувати компот. Промийте яблука в воді, розріжте їх на чотири частини і видаліть серцевини з насінням. Якщо яблука магазинні, то зчистити з них шкірку - на ній парафіновий шар. Промийте очищену яблучну м'якоть і наріжте скибочками.
Всипте в каструлю цукор і лимонну кислоту.
Влийте теплу воду, помістіть каструлю на плиту і доведіть її вміст до кипіння, потім зменшіть нагрів і відваріть напій приблизно 10-15 хвилин.
Як тільки інгредієнти віддадуть рідини свій аромат і смак, вимкніть нагрів. Пропарте банки і кришки окропом.
Перелийте компот в банку, відразу ж закупорьте її кришкою по різьбі або за допомогою ключа для консервації. Остудіть, а після перенесіть в комору.
Відкривайте заготовку в міру необхідності.