Компот з обліпихи
(покроковий рецепт з фото)
Ягоди обліпихи здавна відомі своїми корисними властивостями, тому напої та страви з неї смачні і навіть лікувальні. Розповім один з найпростіших способів, як приготувати компот з обліпихи.
Не у всіх вистачає терпіння для приготування желе або пюре з обліпихи, адже ягоди потрібно перетирати через сито, а вони досить маленькі. Ось саме в таких випадках мені на допомогу приходить рецепт такого компоту, який втамує спрагу і надасть лікувальні властивості на весь організм. У компот можна додавати і інші фрукти, наприклад: яблука, груші або абрикоси.
- Вода - 2 L
- Обліпиха - 0, 6 кілограма
- Цукровий пісок - 300 грам
1. Ягоди обліпихи відкидаю на сито і гарненько промиваю, паралельно відбираю зіпсовані і биті ягідки.
2. Банки обов'язково стерилізують, промиті ягоди поділяю по банкам і укладаю на дно.
3. В кастрюлю вливаю воду. Всипаю цукровий пісок і відправляю її на вогонь, доводжу до кипіння. Приготованим цукровим сиропом заливаю банки з ягодами.
4. Закочував банки кришками і обертають їх теплими речами або рушником, залишаю на добу для охолодження при кімнатній температурі. Вітамінний і ароматний компот з обліпихи готовий до споживання.