Компот з обліпихи і кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Я люблю смачні і незвичайні напої, тому ділюся рецептом компоту з обліпихи і кабачків. Поєднання неабияке, але вдале! Обліпиха дає свій характерний ягідний смак, кабачок нагадує ананас.
Нижче я розповім докладніше, як приготувати компот з обліпихи і кабачків. Дана кількість інгредієнтів розраховане на 3-х літрову банку або 3 Банк за літр. Ягоду можна брати свіжу або заморозку. Кабачок підійде як молодий, так і зрілий, але з нього потрібно попередньо видалити насіння. Компот виходить дуже смачним, освіжаючим і добре втаязикє спрагу.
- Вода - 2.1 L
- Кабачок - 600 грам
- Обліпиха - 300 грам
- Цукор - 300 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Обліпиху промийте у воді. Кабачок помийте, зріжте шкірку і наріжте кубиками.
Перекладіть обліпиху і кабачок в заздалегідь простерилізованих банку.
Залийте окропом до самого верху. Нещільно закрутіть кришкою і залиште на 15 хвилин.
Злийте воду в каструлю, додайте цукор і почніть нагрівати на середньому вогні. Варіть після закипання 2-3 хвилини.
Залийте киплячим сиропом кабачки з ягодами. Щільно закрутіть кришку, переверніть верх дном, укутайте в тепло і залиште так до повного охолодження. Наполягати компот потрібно мінімум добу.
Компот з обліпихи і кабачків готовий, смачного!