Сироп брусничний
(покроковий рецепт з фото)
Домашні сиропи - це не тільки смачно, але корисно, так як готуються вони без консервантів і сторонніх добавок. Пропоную вам на замітку дуже смачний і простий рецепт сиропу брусничного.
Сироп брусничний в домашніх умовах можна використовувати для десертів, випічки і морозива, а також як компонент коктейлю. При бажанні такий сироп може стати відмінним доповненням до м'яса, тоді кількість цукру потрібно трохи скоротити.
- Брусниця - 500 грам
- Цукор - 300-500 грам
1. Залежно від смакових уподобань і передбачуваного призначення сиропу, можна регулювати кількість цукру. Для початку необхідно вимити і як слід просушити брусницю (зручно для цього використовувати друшляк, залишивши в ньому ягоди на 10-15 хвилин, щоб стекла вся рідина).
2. Надіслати ягоди і цукор в невеликій сотейник або каструлю. У деяких варіантах в рецепт приготування сиропу брусничного додається вода. Найчастіше з водою готують сироп, який заготовляють на зиму або при бажанні одержати не дуже концентрований смак.
3. Надіслати ягоди на вогонь і на повільному вогні довести до кипіння. У процесі можна трохи придавити ягоди ложкою або товкачиком для картоплі, щоб брусниця швидше пустила сік. Варити сироп потрібно на повільному вогні близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
4. Після зняти з вогню і протерти за допомогою блендера до однорідної консистенції. Сироп брусничний в домашніх умовах можна зробити різної консистенції - збивши повністю до однорідності і протерши через сито, щоб не залишилося ніяких шматочків, або, навпаки, залишивши трохи ягідок цілком для більш пікантного смаку.
5. Готовий сироп знову відправити на вогонь, довести до кипіння і при необхідності уварити до бажаної консистенції. Цей рецепт можна використовувати і для заготівлі брусниці на зиму, розлив сироп по стерилізованих банках і засукавши.