Сирно-шоколадне желе
(покроковий рецепт з фото)
У Франції знають толк в смачній їжі. Вам потрібно просто приготувати цю страву, і ви переконаєтеся в цьому самі. На нашу рецептом у вас вийде різнобарвне желе, як зебра.
Якщо у вашій родині люблять сир, цей десерт обов'язково доведеться їм до смаку. Ніжний сирний смак разом з гіркуватим смаком шоколаду - відмінний десерт на вечерю або просто смачний сніданок. Взагалі то, сирне желе прийшло до нас із Франції.
- Желатин - 25 грам
- Молоко або вершки - 100 грам
- Сир - 400 грам
- Крем - 400 грам
- Цукор - 6-8 Ст. Ложок
- Какао - 4 чайних ложки
1. Пакетик желатину висипати в миску і залити його молоком або вершками. Коли желатин розбухне, 30-40 хвилин, розчинити його на водяній бані. Кип'ятити желатин не можна.
2. Сир можете розім'яти виделкою. Якщо ви хочете однорідну масу, протріть його через сито або подрібніть в блендері. Додати цукор і сметану. Добре перемішати.
3. Влити в сирну масу желатин і знову ретельно перемішати. Розділити готову масу на дві миски. Одну залишити білою. В іншу миску з сирною масою додати какао і розмішати, поки не вийде маса коричневого кольору.
4. Якщо у вас є формочки для желе, вийдуть чудові порційні Желейка. Якщо ж немає, не турбуйтеся. Можна вилити нашу масу в одну посуд. Потім залишиться тільки розрізати желе на шматочки. Викладайте желе в формочки по черзі столовою ложкою різного кольору.
5. Коли желе застигне, витягніть його з формочок і полийте шоколадною глазур'ю і обсипте кокосовою стружкою. Смачного!