Сирно-шоколадне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Тут я покажу, як приготувати сирно-шоколадне печиво, ніжне ласощі для всієї родини. Я використовую білий шоколад для начинки, яка прекрасно поєднується з сирним тестом.
Якщо у вас є і білий, і чорний шоколад, то ви можете урізноманітнити начинку. З різними видами шоколаду прикраса вийде гарніше.
Це печиво дуже смачно їсти, коли воно ще трохи тепле, а начинка ще не встигла затвердіти.
- Сир - 250 грам
- Шоколад - 100 грам (білий, гіркий чорний або молочний)
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Вершкове масло - 75 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
Вершкове масло потрібно залишити при кімнатній температурі мінімум на 30 хвилин, щоб воно стало м'яким. Тим часом протріть сир через сито або добре розітріть виделкою, додайте туди яйця, цукор, рослинна олія, борошно і соду. Потім додайте вершкове масло і все добре вимішайте. Має вийти досить густе тісто.
З тіста сформуйте невеликі кульки. Потім розплющите їх в коржики одінаковаого розміру. Плитку шоколаду розламати на шматочки. У кожен шматочок тіста покладіть квадратик шоколаду.
Потім потрібно з тіста сформувати акуратні кульки. Робіть це так, щоб шоколад виявився всередині і був повністю покритий шаром тіста. Це потрібно для того, щоб шоколад не витікав на деко при запіканні печива.
Деко змастіть вершковим маслом. Акуратно викладіть на нього сфорязикні кульки. Випікати печиво потрібно при температурі 180 градусів близько 30 хвилин. Коли тісто затвердіє, печиво можна виймати з духовки. Остигнуло печиво можна прикрасити розтопленим шоколадом. Тут є простір для вашої фантазії.