Подвійне шоколадне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Подвійне шоколадне печиво готується з двох видів шоколаду - білого і гіркого (або молочного). Таке печиво особливо смачно їсти ще теплим, поки шоколад не застиг, воно - tyaguchee і kremovoe.
Подвійне шоколадне печиво готується дуже просто. Змішуємо інгредієнти міксером. Викладаємо на деко і випікаємо протягом 10 хвилин.
Подвійне шоколадне печиво може зберігатися в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 3 днів.
- Борошно - 150 грам
- Какао (порошок) - 60 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (можна замінити гашеного содою.)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор коричневий - 60 грам
- Яйця - 2 штуки
- Білий шоколад - 100 грам
- Гіркий шоколад - 200 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки (не обов'язково)
1. Увімкніть духовку нагріватися на 180 градусів. У великій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач, какао.
2. Вершкове масло збийте з цукром.
3. На водяній бані розтопіть 100 г гіркого шоколаду і додайте до збитого із цукром маслу.
4. Vbeyte яйця, продовжуючи збивати суміш міксером.
5. Додайте сухі інгредієнти. Гарненько перемішайте.
6. Горький і молочний шоколад подрібніть на шматочки.
7. Подрібнений шоколад додайте в тісто, перемішайте.
8. З готового тіста з шматочками шоколаду зліпите кульки рівної величини. Обваляйте їх у цукровій пудрі (не обов'язково).
9. Викладіть кульки на застелений пергаментом деко (залиште між кульками по 3-4 см). Можете злегка притиснути (розплющити) їх долонькою.
10. Випікайте кульки в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10 хвилин. Потім остудіть подвійне печиво (дайте йому відпочити).
11. Подвійне шоколадне печиво готове! Смачного!