Миндально-шоколадне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Печиво трохи нагадує іриски з горіхами. Попереджаю одразу, що ви будете довше пекти печиво, ніж є його. Записуйте рецепт смачного десерту, як приготувати мигдально-шоколадне печиво.
Якщо ви любите горіхи, тоді печиво вам точно сподобається. Уважно стежте за печивом в духовці, адже якщо ви зробили дуже тонкі кружальця, вони швидко спечуть, а горіхи можуть згоріти. Якщо форма вашого печива після випічки не надто однакова, можете підрівняти його, діставши відразу з духовки.
- Мигдаль - 290 грам
- Борошно - 35 грам
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Цукор - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 115 грам
- Вершки - 1/4 склянки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Чорний шоколад - 280 грам
1. Викладіть в чашу блендера мигдаль і подрібніть його, але залиште великі шматочки.
2. Додайте в чашу до подрібненого мигдалю борошно, мускатний горіх і какао-порошок.
3. Змішайте всі гарненько до однорідної консистенції.
4. У сотейник викладіть цукор, вершкове масло, жирні вершки і мед. Надішліть сотейник на вогонь і варіть тільки до розчинення цукру в маслі, але немає аргументів кипіння.
5. Додайте в сотейник суміш мигдалю, борошна і какао.
6. Перемішайте все і залиште на 20 хвилини.
7. Викладіть печиво ложкою на деко і надайте йому форму кола, щоб тісто не липло до рук, змочіть пальці в воді.
8. Запікайте печиво в розігрітій до 170 градусів духовці близько 5-8 хвилин. Дістаньте печиво з духовки і підрівняйте його за формою. Залиште їх на 20 хвилин для охолодження.
9. У мікрохвильовій печі або на водяній бані розтопіть шоколад, змастіть одне печиво шоколадом.
10. Прикріпіть до одного печінкою друге і полийте тонкою цівкою шоколаду. Подавайте печиво тільки після застигання шоколаду.