Миндально-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дивно ароматний пиріг, що готується без додавання будь-яких молочних продуктів. Яблука і мигдаль дають приголомшливе поєднання. Записуйте, як приготувати мигдально-яблучний пиріг.
Мигдалеву борошно можна зробити самостійно: висушіть мигдаль в духовці і подрібніть в борошно. Рекомендую купити готову, якщо раніше ніколи не робили її самі. Використовуйте тверді зелені яблука, так вони не розваляться в процесі запікання. Готовий пиріг прикрасьте глазур'ю і мигдалем, а подавайте після охолодження.
- Мигдалеве борошно - 1, 5 склянки
- Мелена кориця - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 3 штуки
- Мед - 1/4 склянки(+2 столові ложки)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Яблука - 1-2 штук (залежить від розміру)
- Цукрова пудра - 0, 5 склянки
- Вода або мигдальне молоко - 1 Ст. Ложка
- Мигдаль - 1/4 склянки
1. У миску викладіть мигдалеву борошно, мелену корицю і мускатний горіх, щіпку солі.
2. Гарненько перемішайте всі сухі складові.
3. По центру зробіть поглиблення і вбийте курячі яйця, влийте мед і рослинне масло.
4. Акуратно змішайте все вміст миски, щоб не було грудочок.
5. Яблука очистіть від шкірки, наріжте їх тонкими брусочками або подрібніть в комбайні, викладіть їх в тісто.
6. Ложкою перемішайте яблука в тесті.
7. Візьміть форму для запікання, викладіть в неї тісто і розрівняйте.
8. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини, потім дістаньте з духовки і залиште в формі для охолодження.
9. Тим часом зробіть глазур: в миску викладіть 2 столові ложки меду, цукрову пудру і воду.
10. Перемішайте вміст разом.
11. Суху сковороду поставте на вогонь, викладіть нарізану мигдаль і обсмажте його злегка, щоб з'явився приємний аромат.
12. Видаліть пиріг з форми і вкладіть на решітку.
13. Полийте ще теплий пиріг приготовленої глазур'ю і розмажте її по всій поверхні.
14. Прикрасьте пиріг підсмаженим мигдалем і залиште до застигання глазурі.
15. Готовий пиріг наріжте шматочками і подавайте до столу.