Рецепт Миндально-яблучний пиріг фото

Миндально-яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Канадська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука , Мигдалеве борошно
На полуденок
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Дивно ароматний пиріг, що готується без додавання будь-яких молочних продуктів. Яблука і мигдаль дають приголомшливе поєднання. Записуйте, як приготувати мигдально-яблучний пиріг.

Опис приготування:

Мигдалеву борошно можна зробити самостійно: висушіть мигдаль в духовці і подрібніть в борошно. Рекомендую купити готову, якщо раніше ніколи не робили її самі. Використовуйте тверді зелені яблука, так вони не розваляться в процесі запікання. Готовий пиріг прикрасьте глазур'ю і мигдалем, а подавайте після охолодження.

  • Мигдалеве борошно - 1, 5 склянки
  • Мелена кориця - 1 Чайна ложка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Яйця - 3 штуки
  • Мед - 1/4 склянки(+2 столові ложки)
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Яблука - 1-2 штук (залежить від розміру)
  • Цукрова пудра - 0, 5 склянки
  • Вода або мигдальне молоко - 1 Ст. Ложка
  • Мигдаль - 1/4 склянки
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 1
1. У миску викладіть мигдалеву борошно, мелену корицю і мускатний горіх, щіпку солі.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 2
2. Гарненько перемішайте всі сухі складові.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 3
3. По центру зробіть поглиблення і вбийте курячі яйця, влийте мед і рослинне масло.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 4
4. Акуратно змішайте все вміст миски, щоб не було грудочок.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 5
5. Яблука очистіть від шкірки, наріжте їх тонкими брусочками або подрібніть в комбайні, викладіть їх в тісто.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 6
6. Ложкою перемішайте яблука в тесті.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 7
7. Візьміть форму для запікання, викладіть в неї тісто і розрівняйте.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 8
8. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини, потім дістаньте з духовки і залиште в формі для охолодження.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 9
9. Тим часом зробіть глазур: в миску викладіть 2 столові ложки меду, цукрову пудру і воду.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 10
10. Перемішайте вміст разом.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 11
11. Суху сковороду поставте на вогонь, викладіть нарізану мигдаль і обсмажте його злегка, щоб з'явився приємний аромат.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 12
12. Видаліть пиріг з форми і вкладіть на решітку.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 13
13. Полийте ще теплий пиріг приготовленої глазур'ю і розмажте її по всій поверхні.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 14
14. Прикрасьте пиріг підсмаженим мигдалем і залиште до застигання глазурі.
мигдально-яблучний пиріг - фото крок 15
15. Готовий пиріг наріжте шматочками і подавайте до столу.

Схожі рецепти