Сирний соус «під синім»
(покроковий рецепт з фото)
"дор Блю" - це блакитний сир з цвіллю. Я розповім, як приготувати сирний соус "дор Блю" на його основі. Це ароматний вершково-сирний соус. Він ідеально підходить до птаха, рибі, будь-яким канапе і овочам.
Часнику можна взяти і менше, якщо ви його не любите.
З'єднувати 2 виду масла обов'язково. На одному вершковому цибулю пригорить, а на одному соняшниковій не буде таким ніжним.
Подавати соус потрібно холодним.
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Сир "дор Блю" - 100 грам
- Вершки 20% - 200 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Соняшникова олія - 20 грам
- Кріп - 1 Чайна ложка
1. Лук наріжте дрібними кубиками. До нього видавіть 2 зубчики часнику через чеснокодавку.
2. Вершкове масло і соняшникова олія з'єднайте на сковорідці. Розігрійте масло на середньому вогні, поки не з'явиться піна.
3. Цибулю і часник відправте на сковороду і 2-3 хвилини млоїте, поки цибуля не стане напівпрозорим.
4. Сир "дор Блю" поріжте на невеликі шматочки, надішліть на сковорідку до цибулі, зробіть менше вогонь.
5. Залийте все вершками. Помішуйте, щоб сир в них розчинився. Постійно помішуйте соус, поки він не почне густіти.
6. Через 3-5 хвилин соус повинен приготуватися. Щоб це перевірити, проведіть по лопатці з соусом пальцем. Він не повинен стікати по цій доріжці.
7. Додайте в соус порізаний кріп, поставте охолоджуватися. Подавайте холодним.