Соус з сиром «під синім»
(покроковий рецепт з фото)
Приготування сирного соусу не займе у вас багато часу. Він універсальний, підходить як для м'ясних чи рибних страв, так і для макаронів або овочів. Розповідаю, як приготувати соус з сиром "дор Блю" .
"дор Блю" - дорогий сорт сиру, він не кожному по кишені. Але блюдо з таким соусом іноді цілком можна собі дозволити. Сир дуже добре плавиться, має приємний смак і запах. Він легко впізнаваний за видом і за смаком, сплутати його з іншим сиром дуже складно. Такий соус можна подати до м'ясних страв (курка, яловичина, свинина), до риби або овочів.
- "дор Блю" - 150 грам
- Вустерський соус - 1 Чайна ложка
1
Жирні вершки (не менше 33%) перелийте в сотейник і відправте на слабкий вогонь, підігрійте, але немає аргументів кипіння (3-4 хвилини).
2
Розімніть половину сиру виделкою в мисці і додайте в теплі вершки, весь час перемішуйте.
3
Коли сир повністю розплавиться, влийте вустерский соус і перемішайте. Варіть на слабкому вогні кілька хвилин, весь час помішуючи.
4
Коли сир повністю розплавився, додайте другу частину сиру "дор Блю", перемішайте і зніміть з вогню.
5
Полийте соусом блюдо, поки шматочки сиру не повністю розплавилися. Смачного!