Сирний хліб з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Сирний хліб з зеленню - проста і ситна закуска. Ідеально підійде, коли потрібно швидко нагодувати голодну компанію. Трохи сиру, білий хліб, зелень і вершкове масло - і чудова закуска готова!
Сирний хліб з зеленню - відмінна альтернатива бутербродів. Крім сиру, в начинку можна додавати і інші інгредієнти, які є у вас під рукою. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати класичний варіант цієї закуски з сиром, зеленню і часником. Для цікавого смаку пропоную додати насіння гірчиці. Можна додати і зерна кмину, але вони краще спрацюють з чорним хлібом. Часник надає хлібу запаморочливий аромат, вся сім'я збігається на кухню і чекає частування. Трохи маніпуляцій гострим ножем, 15 хвилин в духовці - і ситна, ароматна закуска вже чекає вас на столі!
- Кнопка - 500 грам (або білий хліб)
- Вершкове масло - 120 грам
- Часник - 8 зубчиків
- Сир твердий - 150 грам
- Насіння гірчиці - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Масло розтопіть в сотейнику, додайте в нього дрібно нашатковану петрушку, часник, пропущений через прес.
Хліб поріжте гратами, як на фото.
У кожен надріз вставте шматочок сиру.
Полийте зверху розтопленим вершковим маслом із зеленню і часником.
Посипте насінням гірчиці або кмином. Загорніть хліб в фольгу і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.