Рецепт Хліб з часником і зеленню фото

Хліб з часником і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Запашний спіральний хліб із зеленню сподобається навіть тим, хто не любить часник. Є такий хліб потрібно, відламуючи по шматочку спіралі, а не розрізаючи, як звичайний хліб. Обов'язково спробуйте!

Опис приготування:

Такий хліб просто ідеально підійде замість пампушок до борщу, також я готую його до бульйону і легкому супчику. Готується хліб досить просто, а підкорює всіх своїм незвичайним виглядом і, звичайно ж, ароматом. Кожен шматочок хліба просочений насиченим часниковим ароматом - і це просто блаженство. Так що любителям часнику дуже раджу!

  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 400 грам
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 50 мілілітрів
  • Вершкове масло - 30 грам
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень сушена - 1 чайних ложок
  • Сіль - За смаком
хліб з часником і зеленню - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
хліб з часником і зеленню - фото крок 2
У мисці змішайте підігріті молоко і воду, додайте сіль, цукор і рослинне масло. В окремій мисці змішайте борошно з сухими дріжджами.
хліб з часником і зеленню - фото крок 3
Всипте сухі інгредієнти до рідких і перемішайте спочатку віночком або вилкою, а потім перекладіть тісто на робочу поверхню і замісити.
хліб з часником і зеленню - фото крок 4
Місити тісто потрібно не менше 10 хвилин, щоб воно вийшло гладким і пухнастим. Скачайте тісто в кулю, покладіть в глибоку миску, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 1 час. Потім обомніте тісто і залиште ще на 30 хвилин.
хліб з часником і зеленню - фото крок 5
Розм'якшене вершкове масло перемішайте з пропущеним через прес часником і сушеної зеленню.
хліб з часником і зеленню - фото крок 6
Готове тісто розкачати в великий пласт товщиною приблизно 8 мм.
хліб з часником і зеленню - фото крок 7
Всю поверхню тесту змастіть підготовленим часниковим маслом.
хліб з часником і зеленню - фото крок 8
Тісто розрізати на смужки шириною приблизно 5 см.
хліб з часником і зеленню - фото крок 9
Смужки завертайте в рулет, по черзі накладаючи одну смужку на іншу. Повинна вийти така велика равлик.
хліб з часником і зеленню - фото крок 10
Запікайте хліб в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Хліб готовий! приємного!

Схожі рецепти