Хліб з часником і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Запашний спіральний хліб із зеленню сподобається навіть тим, хто не любить часник. Є такий хліб потрібно, відламуючи по шматочку спіралі, а не розрізаючи, як звичайний хліб. Обов'язково спробуйте!
Такий хліб просто ідеально підійде замість пампушок до борщу, також я готую його до бульйону і легкому супчику. Готується хліб досить просто, а підкорює всіх своїм незвичайним виглядом і, звичайно ж, ароматом. Кожен шматочок хліба просочений насиченим часниковим ароматом - і це просто блаженство. Так що любителям часнику дуже раджу!
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Борошно - 400 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Вершкове масло - 30 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень сушена - 1 чайних ложок
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У мисці змішайте підігріті молоко і воду, додайте сіль, цукор і рослинне масло. В окремій мисці змішайте борошно з сухими дріжджами.
Всипте сухі інгредієнти до рідких і перемішайте спочатку віночком або вилкою, а потім перекладіть тісто на робочу поверхню і замісити.
Місити тісто потрібно не менше 10 хвилин, щоб воно вийшло гладким і пухнастим. Скачайте тісто в кулю, покладіть в глибоку миску, накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на 1 час. Потім обомніте тісто і залиште ще на 30 хвилин.
Розм'якшене вершкове масло перемішайте з пропущеним через прес часником і сушеної зеленню.
Готове тісто розкачати в великий пласт товщиною приблизно 8 мм.
Всю поверхню тесту змастіть підготовленим часниковим маслом.
Тісто розрізати на смужки шириною приблизно 5 см.
Смужки завертайте в рулет, по черзі накладаючи одну смужку на іншу. Повинна вийти така велика равлик.
Запікайте хліб в духовці при температурі 180 градусів 25-30 хвилин. Хліб готовий! приємного!