Булочки з часником і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
До перших страв або до м'яса, як заміна хліба або перекус, - булочки з часником і зеленню в домашніх умовах актуальні завжди. Побалуйте себе ароматною домашньою випічкою без зайвого клопоту.
1. Для приготування тіста необхідно всипати в невелику мисочку дріжджі з цукром і додати трохи теплого молока.
2. Хвилин через 5-7, коли дріжджі почнуть "працювати", додати в опару рослинне масло, молоко, що залишилося і всипати борошно з сіллю. Відбілити білок і додати в тісто. Вимісити його як слід і залишити на 35-45 хвилин, щоб воно підійшло.
3. В якості начинки в рецепт приготування булочок з часником і зеленню можна використовувати кріп, цибуля, петрушку, базилік і все, що виявиться в холодильнику. Зелень вимити, обсушити й подрібнити.
4. Тісто розділити на 15-16 частин і скачати кульки. Залишити їх ще хвилин на 20.
5. Очистити часник і пропустити через прес. Додати до зелені.
6. Вершкове масло повинно бути м'яким, щоб воно добре змішалося з часником і зеленню. Збити начинку до однорідності.
7. Викласти в форму відповідного розміру булочки.
8. В середині кожної зробити поглиблення і відправити туди начинку.
9. Щоб булочки з часником і зеленню в домашніх умовах були рум'яні, змастити верх жовтком.
10. Надіслати форму в розігріту духовку і випікати близько 20 хвилин.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 450-500 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 За смаком
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 55-65 грам
- Часник - 6-8 зубчиків
- Зелень - 3 Ст. Ложки
2. Хвилин через 5-7, коли дріжджі почнуть "працювати", додати в опару рослинне масло, молоко, що залишилося і всипати борошно з сіллю. Відбілити білок і додати в тісто. Вимісити його як слід і залишити на 35-45 хвилин, щоб воно підійшло.
3. В якості начинки в рецепт приготування булочок з часником і зеленню можна використовувати кріп, цибуля, петрушку, базилік і все, що виявиться в холодильнику. Зелень вимити, обсушити й подрібнити.
4. Тісто розділити на 15-16 частин і скачати кульки. Залишити їх ще хвилин на 20.
5. Очистити часник і пропустити через прес. Додати до зелені.
6. Вершкове масло повинно бути м'яким, щоб воно добре змішалося з часником і зеленню. Збити начинку до однорідності.
7. Викласти в форму відповідного розміру булочки.
8. В середині кожної зробити поглиблення і відправити туди начинку.
9. Щоб булочки з часником і зеленню в домашніх умовах були рум'яні, змастити верх жовтком.
10. Надіслати форму в розігріту духовку і випікати близько 20 хвилин.