Рецепт Булочки з часником і зеленню фото

Булочки з часником і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Зелень
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На святковий стіл , Новий рік
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 16
Час приготування: 1 г. 0 хв.

До перших страв або до м'яса, як заміна хліба або перекус, - булочки з часником і зеленню в домашніх умовах актуальні завжди. Побалуйте себе ароматною домашньою випічкою без зайвого клопоту.

Опис приготування:

1. Для приготування тіста необхідно всипати в невелику мисочку дріжджі з цукром і додати трохи теплого молока.

2. Хвилин через 5-7, коли дріжджі почнуть"працювати" , додати в опару рослинне масло, молоко, що залишилося і всипати борошно з сіллю. Відбілити білок і додати в тісто. Вимісити його як слід і залишити на 35-45 хвилин, щоб воно підійшло.

3. В якості начинки в рецепт приготування булочок з часником і зеленню можна використовувати кріп, цибуля, петрушку, базилік і все, що виявиться в холодильнику. Зелень вимити, обсушити й подрібнити.

4. Тісто розділити на 15-16 частин і скачати кульки. Залишити їх ще хвилин на 20.

5. Очистити часник і пропустити через прес. Додати до зелені.

6. Вершкове масло повинно бути м'яким, щоб воно добре змішалося з часником і зеленню. Збити начинку до однорідності.

7. Викласти в форму відповідного розміру булочки.

8. В середині кожної зробити поглиблення і відправити туди начинку.

9. Щоб булочки з часником і зеленню в домашніх умовах були рум'яні, змастити верх жовтком.

10. Надіслати форму в розігріту духовку і випікати близько 20 хвилин.


  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 450-500 грам
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 За смаком
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 55-65 грам
  • Часник - 6-8 зубчиків
  • Зелень - 3 Ст. Ложки
1. Для приготування тіста необхідно всипати в невелику мисочку дріжджі з цукром і додати трохи теплого молока.

2. Хвилин через 5-7, коли дріжджі почнуть"працювати" , додати в опару рослинне масло, молоко, що залишилося і всипати борошно з сіллю. Відбілити білок і додати в тісто. Вимісити його як слід і залишити на 35-45 хвилин, щоб воно підійшло.

3. В якості начинки в рецепт приготування булочок з часником і зеленню можна використовувати кріп, цибуля, петрушку, базилік і все, що виявиться в холодильнику. Зелень вимити, обсушити й подрібнити.

4. Тісто розділити на 15-16 частин і скачати кульки. Залишити їх ще хвилин на 20.

5. Очистити часник і пропустити через прес. Додати до зелені.

6. Вершкове масло повинно бути м'яким, щоб воно добре змішалося з часником і зеленню. Збити начинку до однорідності.

7. Викласти в форму відповідного розміру булочки.

8. В середині кожної зробити поглиблення і відправити туди начинку.

9. Щоб булочки з часником і зеленню в домашніх умовах були рум'яні, змастити верх жовтком.

10. Надіслати форму в розігріту духовку і випікати близько 20 хвилин.

Схожі рецепти