Сирні кнедлики з полуницею
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний рецепт для тих, хто любить вареники. Особисто я до таких людей ставлюся. Тому сирні кнедлики з полуницею привели мене в захват. Перший раз спробувала їх у подруги, тепер роблю сама
У цьому рецепті ви знайдете всю необхідну інформацію, про те, як приготувати сирні кнедлики з полуницею. У процесі приготування крім полуниці можна використовувати і інші ягоди: малину, чорниця, смородину. Слідкуйте, щоб підсумковий кульку з полуницею виходив не тоненьким, а то прикро, коли в воді все розвалюється. Подавати на стіл сирні кнедлики з полуницею можна як гарячими, так і остиглими, в будь-якому вигляді вони просто незрівнянні. Ідеально поєднуються з вареним згущеним молоком.
- Сир - 400 грам
- Полуниця - 500 грам (можна взяти заморожену)
- Яйця - 2 штуки
- Манька - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 щіпка
- Згущене молоко - 2 Ст. Ложки
1. У глибоку миску розбийте яйця, висипте звичайний і ванільний цукор. Ретельно все перемішайте, можна збити віночком.
2. Додайте в миску сир, попередньо можна розім'яти його вилкою або протерти через ситечко, це в разі якщо сир у вас не розсипчастий.
3. Наступним кроком додаємо борошно і манку. Борошно додавайте поступово, відразу все не вивалюйте. Краще борошно просіяти через сито, щоб вона наситилася киснем. Все ретельно перемішайте до отримання однорідної маси, тесту.
4. В результаті тісто не повинно сильно липнути до рук. Якщо липне, додайте ще трохи борошна. Тісто має бути трохи пластичним, як на пельмені.
5. Полуницю добре промийте або розморозити і видаліть вологу. З тіста сформуйте невеликі товстенькі коржі, в центр яких помістіть по ягідці полуниці, боки підійміть в верх і закріпіть. В результаті у вас повинен вийти невеликий кулька, головне щоб він був не тоненьким, а то в процесі варіння може розвалитися.
6. У каструлю налийте води, поставте на сильний вогонь, і дочекайтеся поки скипить. Після закипання акуратно додайте кнедлики в воду. Принцип готовності сирних кнедликов такий же як у пельменів: необхідно варити приблизно 10-15 хвилин в киплячій воді, поки не спливуть.
7. Дістаньте кнедлики з води, дайте їй стекти. Розкладіть десерт по тарілках і подавайте до столу. Смачного!