Сирні кекси з яблуками і насінням
(покроковий рецепт з фото)
Кекси дуже ніжні і апетитні! Яблуко і насіння вдало доповнюють сир, надаючи особливого смаку випічці. Корисна смакота, спробуйте!
Сирне тісто зручно запікати в силіконових формочках. Кекси виходять симпатичними і легко виймаються з форм. Наповнюємо форму відсотків на 60-70. Кекси підійдуть в духовці, але будуть ніжніше, ніж у випадку з класичним тестом для кексів на основі борошна.
- Сир - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно пшеничне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 0, 5 склянки
- Яблуко - 1 штука
- Насіння - 3 Ст. Ложки
Підготуємо інгредієнти.
Яйця, сіль і цукор відправляємо в миску. Все збиваємо блендером.
Додаємо м'яке вершкове масло і продовжуємо збивати.
Насипаємо в миску борошно і перемішуємо блендером. Має вийти рідке і пишне тісто.
Далі кладемо в миску сир.
Насипаємо насіння.
Яблуко чистим, ріжемо невеликими шматочками і додаємо в тісто. Все перемішуємо.
Сирне тісто з яблуком і насінням розкладаємо по силіконовим формочках. Запікаємо при температурі 180 градусів 25 хвилин. Точний час запікання складно розрахувати, тому, дивіться за кольором випічки. Як тільки з'явилася легка рум'яна кірочка, духовку потрібно вимкнути і залишити в ній кекси ще хвилин на 5-7.
Готові кекси дістаємо з формочок, охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Приємного чаювання!