Сир «Rikotta» будинки
(покроковий рецепт з фото)
З домашньої рікотти роблять чудові італійські чизкейки, равіолі та безліч інших страв. Справжні гурмани поєднують її з інжиром, сухофруктами або компотом з абрикосів.
Саморобну рикотту найкраще подавати свежеприготовленной, злегка теплій. При необхідності зберігайте в холодильнику до трьох днів. Пам'ятайте, що використовуються молочні продукти повинні бути жирними і (бажано) фермерськими.
Тепер вам відомо, як приготувати сир "рикотта" будинки!
- Молоко - 1, 9 L
- Йогурт - 340 грам (без добавок)
- Білий винний оцет - 10 мілілітрів
- Сіль - 5 грам
- Жирні вершки - 100 мілілітрів (додавайте за бажанням; можна обійтися і без них)
1
На глибоку миску надіньте марлю в кілька шарів, розрівняйте і закріпіть ваш імпровізований фільтр.
2
У великій каструлі з'єднайте молоко, йогурт, жирні вершки (якщо використовуєте їх), оцет і сіль. Доведіть до кипіння.
3
Варіть суміш на маленькому вогні протягом однієї-двох хвилин, поки молоко не згорнеться. Обережно, не перегрів сир!
4
Вилийте вміст каструлі в миску, покриту марлею, і дайте стекти протягом 15 хвилин. Рікотта залишиться на тканині. Огорніть її марлею і обережно стисніть, щоб вийшла зайва рідина. От і все, італійський сир готовий!