Лимонне печиво з сиром «Rikotta»
(покроковий рецепт з фото)
Для випічки цього печива можна використовувати навіть звичайний сир. Просте і смачне печиво з лимонним ароматом і присмаком. Розповім, як приготувати лимонне печиво з сиром «Рікотта».
Зробіть таке печиво до чаю, але будьте обережні, адже можна з'їсти цілий деко з однією чашкою. Використовуйте замість рікотти домашній або покупний сир. Якщо не хочете робити лимонну глазур, можна прикрасити печиво цукровою пудрою або звичайним цукром. Подавайте тепле або вже остигле печиво.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Rikotta - 430 грам
- Лимонний екстракт - 3/4 чайних ложки
- Лимон - 2 штуки(tsedra і сік)
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки

1. Просійте борошно, змішайте її з розпушувачем, содою і сіллю.

2. Змішайте вершкове масло і цукор, збийте.

3. Вбийте по одному курячі яйця, перемішуючи після кожного.

4. Додайте рикотту, 3 столові ложки лимонного соку, цедру 1 лимона і лимонний екстракт, змішайте.

5. З'єднайте вміст двох мисок (борошняну суміш і сирну).

6. Ложкою зачерпніть тісто і викладіть його на деко, сформувавши кульки.

7. Випікайте печиво в розігрітій до 190 градусів духовці близько 15 хвилин, потім перекладіть його на решітку і залиште для охолодження.

8. Тим часом зробіть глазур: змішайте 3 столові ложки лимонного соку, цукрову пудру і цедру лимона.

9. Остигнуло печиво полийте приготовленої глазур'ю.

10. Подавайте готове печінку після застигання глазурі.