Лимонне печиво (домашнє)
(покроковий рецепт з фото)
Любіть по-справжньому лимонний смак у випічці і десертах? Тоді вам сподобається рецепт домашнього лимонного печива. Воно солодке, з приємною кислинкою і тонким ароматом.
Таке печиво тільки для любителів лимонного смаку. На відміну від звичайного лимонного печива, до цього кладу не тільки цедру лимона і сік, а також лимонний екстракт. Печиво виходить не зовсім хрустким, більше м'яким. Подавайте печиво тільки після того, як воно повністю охолоне.
- Вершкове масло - 170 грам
- Вершковий сир - 60 грам
- Цедра лимону - 2 Ст. Ложки
- Лимонний екстракт - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Білий цукор - 1, 5 склянки
- Коричневий цукор - 1/4 склянки
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Лимонний сік - 1/4 склянки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 1 щіпка
1. Помістіть в ємність міксера розм'якшене вершкове масло і вершковий сир кімнатної температури.
2. Додайте в ємність цедру лимона, лимонний і ванільний екстракт, 1 стакан білого цукру, коричневий цукор, сіль. Збийте всі інгредієнти поки масло не стане легким і пухнастим.
3. Вбийте яйце в ємність і перемішайте, соскребите тісто шпателем зі стінок ємності, додайте лимонний сік і вимішують протягом 1 хвилини.
4. Додайте борошно і харчову соду. Змішайте всі інгредієнти на низькій швидкості, після отримання однорідної маси збільште швидкість і змішуйте ще кілька секунд.
5. Накрийте ємність харчовою плівкою і поставте тісто в холодильник мінімум на 1 час. Застеліть деко пергаментним папером або покладіть силіконовий килимок. Насипте півсклянки білого цукру в окрему миску. Набирайте за допомогою ложки тісто, сформуйте руками невелику кульку, занурте його в миску з цукром і викладайте на деко.
6. За допомогою склянки придавите печиво на деку, якщо печиво прилипає до склянки, то посипте печиво цукром.
7. Поставте деко з печивом в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку і випікайте 12-15 хвилин, поки краю печива не стануть золотисто-коричневого кольору. Дістаньте печиво з духовки, остудіть і подавайте до столу.