Лимонне печиво на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Смачне і ніжне домашнє печиво, яке прикрасить будь-яке чаювання. Готується дуже просто, беріть рецепт на замітку!
Приготувати лимонне печиво на кефірі зможе будь-який початківець кулінар. Метушні з тестом мінімум, а результат дуже гідний. Печиво ароматне і дуже смачне, сподобається як дітям, так і дорослим. Подавати можна з чаєм, кави або склянкою холодного молока.
- Кефір - 120 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам (і ще трохи для начинки)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Борошно - 300 грам
- Лимон - 1 штука(Cedra)
Підготуйте всі інгредієнти.
З'єднайте м'яке вершкове масло і цукор. Перетріть все виделкою до однорідності.
Додайте кефір, сіль і соду.
Перемішайте і частинами введіть борошно.
Замісити м'яке і еластичне тісто, яке не липне до рук.
Розкачайте тісто в формі прямокутника, товщиною 2-3 мм. На змащеній маслом поверхні. Змастіть тісто рослинним маслом, посипте цукром за смаком і цедрою лимона.
Поверніть пласт в рулет і защіпніте в місці шва.
Наріжте рулет шматочками, шириною 2-3 см. І перекладіть заготовки на деко застелене пергаментом. Зверху кожен рулетик притисніть трохи руками. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів до легкого рум'янцю.
Лимонне печиво на кефірі готове.
Приємного чаювання!