Лимонне печиво з базиліком
(покроковий рецепт з фото)
На перший погляд звичайна печиво, але є щось чарівне в ньому, ви відчуєте це при першому ж укусі. Просте і смачні ласощі за рецептом, як приготувати лимонне печиво з базиліком.
Базилік використовується для салатів або закусок, а ось в Італії, Іспанії та інших країнах його активно використовують для приготування десертів (печиво, крем, шербет), а також напоїв, в тому числі для чаю. Їжте печиво після повного охолодження.
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 3/4 склянки
- Ванільний екстракт - 0, 5 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Розпушувач - 1/4 чайних ложки
- Сода - 1 щіпка
- Базилік - 1 штука
- Лимонна цедра - 2 Ст. Ложки
1. У миску викладіть м'яке вершкове масло, збийте його з цукром. Додайте молоко, ванільний екстракт, яйце.
2. В іншій мисці з'єднайте борошно, сіль, соду і розпушувач. Додайте сухі інгредієнти до масляною масою, а також додайте лимонну цедру і подрібнену гілочку базиліка, перемішайте гарненько. Надішліть тісто на 1 час в холодильник.
3. Через годину дістаньте тісто. Застеліть деко і викладіть приблизно по 1 столовій ложці тесту на невеликій відстані один від одного.
4. Випікайте печиво при 180 градусах близько 12-15 хвилин. Подавайте після охолодження.