Сібас в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Сібас - дуже смачна рибка, яка легко чиститься і не вимагає тривалого маринування. Я розповім, як приготувати сібас в духовці з овочами. Це підходяще блюдо для легкого обіду або вечері.
Якщо вам не дуже подобається аромат риби, то його можна перебити, використавши трохи сухого білого вина. Перед тим, як ставити деко в духовку, на овочі налийте кілька столових ложок вина, а наверх викладіть рибу.
Крім кмину ви можете використовувати будь-які трави на свій розсуд. До риби завжди добре підходить розмарин.
- Сібас в духовці - 3 штуки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Кабачок - 1 штука (невеликий)
- Лук червоний - 1 штука
- Помідори - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком

Тушки риби потрібно очистити: випатрати нутрощі, відрізати плавники і очистити луску. Голову я залишаю. Зовні і зсередини натріть тушки сіллю і перцем, Кмин посипте Profi, залиште на якийсь час і займіться овочами.

Помідори вимийте і наріжте кільцями товщиною близько двох сантиметрів. Цибулю очистіть від лушпиння і теж нережьте кільцями, але трохи тонше, ніж помідори. Молодий кабачок очистіть і наріжте кільцями або довільними шматочками, злегка присипте сіллю. На деко, змащений олією, викладіть подушку з овочів: спочатку кабачок, потім цибулю і помідори.

Рибу обсмажте на розпеченій сковороді з рослинним маслом по 2 хвилини з кожного боку. Це потрібно, щоб утворилася скоринка. Потім викладіть тушки на підкладку з овочів і відправте в духовку.

Запікати рибу в духовці потрібно близько 20 хвилин при температурі 180 градусів. За бажанням за 5 хвилин до готовності на овочі можна насипати трохи натертого пармезану. Готову страву викласти на тарілку так, щоб раба була поверх овочів.