Шведський сирник
(покроковий рецепт з фото)
Смачний пиріг, який називають шведським сирником. Правда, самі шведи вважають за краще не возитися з тестом, а робити шари з печива.
Шведський сирник - це чізкейк. Замість тесту, шведи використовують кришеним печиво з маслом, а замість сиру - м'які сири, типу "філадельфія" . У наших магазинах під назвою "шведський сирник" продається пиріг з основою з тіста. Шляхом проб і помилок у мене вийшов варіант найбільш наближений до покупному. Рецепт приготування шведського сирника я і виношу на ваш суд. Отже, розповідаю, як приготувати шведський сирник.
1. Приступаємо до підготовки тесту. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю.
Ділимо на дві частини і висипаємо в різні ємності.
2. Масло розтоплюємо, змішуємо з яйцем і додаємо пару ложок води.
3. Ділимо суміш навпіл і додаємо в кожну частину борошна. В одну частину додамо порошок какао.
4. Замішуємо два різні тести - одне буде шоколадним, другий просто пісочним. Відправляємо тісто в холодильник.
5. Сир не повинен бути рідким. Якщо у вас сир з великою кількістю рідини - перекладіть сир в марлю і вичавіть зайву.
6. Протерти сир або пропустити через м'ясорубку.
7. Додаємо в сир яйця, цукор, ваніль і крохмаль і добре все перемішуємо.
8. Дістаємо тісто з холодильника. Розкачуємо два однакових круглих пласта.
9. Форму діаметром 26 см змащуємо маслом.
10. Викладаємо шоколадний шар. Можна зробити бортики. В цьому випадку візьміть трохи тесту від другої порції.
11. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 15-20.
12. Дістаємо майже готовий нижній шар, злегка охолоджуємо. Викладаємо начинку і розрівнюємо її.
13. Потім накриваємо начинку шаром тіста, що залишилося. Проколюємо виделкою.
14. Випікаємо в розігрітій духовці хвилин 50. Стежимо, щоб верх не пригорає. Можна накрити фольгою.
15. Потім духовку вимикаємо і залишаємо наш виріб доходити ще хвилин 15.
Смачного!
- Сир - 700 грам
- Борошно - 250 грам
- Вершкове масло або маргарин - 125 грам
- Яйця - 3 штуки(1 яйце - в тісто, інше - в начинку)
- Цукор - 1 Склянка(2 столові ложки - для тіста, інше - в начинку)
- Какао - 1-2 Ст. Ложок
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Приступаємо до підготовки тесту. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю.
Ділимо на дві частини і висипаємо в різні ємності.
2. Масло розтоплюємо, змішуємо з яйцем і додаємо пару ложок води.
3. Ділимо суміш навпіл і додаємо в кожну частину борошна. В одну частину додамо порошок какао.
4. Замішуємо два різні тести - одне буде шоколадним, другий просто пісочним. Відправляємо тісто в холодильник.
5. Сир не повинен бути рідким. Якщо у вас сир з великою кількістю рідини - перекладіть сир в марлю і вичавіть зайву.
6. Протерти сир або пропустити через м'ясорубку.
7. Додаємо в сир яйця, цукор, ваніль і крохмаль і добре все перемішуємо.
8. Дістаємо тісто з холодильника. Розкачуємо два однакових круглих пласта.
9. Форму діаметром 26 см змащуємо маслом.
10. Викладаємо шоколадний шар. Можна зробити бортики. В цьому випадку візьміть трохи тесту від другої порції.
11. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 15-20.
12. Дістаємо майже готовий нижній шар, злегка охолоджуємо. Викладаємо начинку і розрівнюємо її.
13. Потім накриваємо начинку шаром тіста, що залишилося. Проколюємо виделкою.
14. Випікаємо в розігрітій духовці хвилин 50. Стежимо, щоб верх не пригорає. Можна накрити фольгою.
15. Потім духовку вимикаємо і залишаємо наш виріб доходити ще хвилин 15.
Смачного!