Рецепт Шведський сирник фото

Шведський сирник
(покроковий рецепт з фото)

Шведська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Для діабетиків
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження
Випічка

Смачний пиріг, який називають шведським сирником. Правда, самі шведи вважають за краще не возитися з тестом, а робити шари з печива.

Шведський сирник - це чізкейк. Замість тесту, шведи використовують кришеним печиво з маслом, а замість сиру - м'які сири, типу "філадельфія" . У наших магазинах під назвою "шведський сирник" продається пиріг з основою з тіста. Шляхом проб і помилок у мене вийшов варіант найбільш наближений до покупному. Рецепт приготування шведського сирника я і виношу на ваш суд. Отже, розповідаю, як приготувати шведський сирник.

1. Приступаємо до підготовки тесту. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю.

Ділимо на дві частини і висипаємо в різні ємності.

2. Масло розтоплюємо, змішуємо з яйцем і додаємо пару ложок води.

3. Ділимо суміш навпіл і додаємо в кожну частину борошна. В одну частину додамо порошок какао.

4. Замішуємо два різні тести - одне буде шоколадним, другий просто пісочним. Відправляємо тісто в холодильник.

5. Сир не повинен бути рідким. Якщо у вас сир з великою кількістю рідини - перекладіть сир в марлю і вичавіть зайву.

6. Протерти сир або пропустити через м'ясорубку.

7. Додаємо в сир яйця, цукор, ваніль і крохмаль і добре все перемішуємо.

8. Дістаємо тісто з холодильника. Розкачуємо два однакових круглих пласта.

9. Форму діаметром 26 см змащуємо маслом.

10. Викладаємо шоколадний шар. Можна зробити бортики. В цьому випадку візьміть трохи тесту від другої порції.

11. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 15-20.

12. Дістаємо майже готовий нижній шар, злегка охолоджуємо. Викладаємо начинку і розрівнюємо її.

13. Потім накриваємо начинку шаром тіста, що залишилося. Проколюємо виделкою.

14. Випікаємо в розігрітій духовці хвилин 50. Стежимо, щоб верх не пригорає. Можна накрити фольгою.

15. Потім духовку вимикаємо і залишаємо наш виріб доходити ще хвилин 15.

Смачного!

  • Сир - 700 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Вершкове масло або маргарин - 125 грам
  • Яйця - 3 штуки(1 яйце - в тісто, інше - в начинку)
  • Цукор - 1 Склянка(2 столові ложки - для тіста, інше - в начинку)
  • Какао - 1-2 Ст. Ложок
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
Шведський сирник - це чізкейк. Замість тесту, шведи використовують кришеним печиво з маслом, а замість сиру - м'які сири, типу "філадельфія" . У наших магазинах під назвою "шведський сирник" продається пиріг з основою з тіста. Шляхом проб і помилок у мене вийшов варіант найбільш наближений до покупному. Рецепт приготування шведського сирника я і виношу на ваш суд. Отже, розповідаю, як приготувати шведський сирник.

1. Приступаємо до підготовки тесту. Борошно просіваємо, змішуємо з сіллю.

Ділимо на дві частини і висипаємо в різні ємності.

2. Масло розтоплюємо, змішуємо з яйцем і додаємо пару ложок води.

3. Ділимо суміш навпіл і додаємо в кожну частину борошна. В одну частину додамо порошок какао.

4. Замішуємо два різні тести - одне буде шоколадним, другий просто пісочним. Відправляємо тісто в холодильник.

5. Сир не повинен бути рідким. Якщо у вас сир з великою кількістю рідини - перекладіть сир в марлю і вичавіть зайву.

6. Протерти сир або пропустити через м'ясорубку.

7. Додаємо в сир яйця, цукор, ваніль і крохмаль і добре все перемішуємо.

8. Дістаємо тісто з холодильника. Розкачуємо два однакових круглих пласта.

9. Форму діаметром 26 см змащуємо маслом.

10. Викладаємо шоколадний шар. Можна зробити бортики. В цьому випадку візьміть трохи тесту від другої порції.

11. Ставимо в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів хвилин 15-20.

12. Дістаємо майже готовий нижній шар, злегка охолоджуємо. Викладаємо начинку і розрівнюємо її.

13. Потім накриваємо начинку шаром тіста, що залишилося. Проколюємо виделкою.

14. Випікаємо в розігрітій духовці хвилин 50. Стежимо, щоб верх не пригорає. Можна накрити фольгою.

15. Потім духовку вимикаємо і залишаємо наш виріб доходити ще хвилин 15.

Смачного!

Схожі рецепти