Рецепт Шведський хліб фото

Шведський хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви , Для діабетиків
На швидку руку , На святковий стіл
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Цей рецепт хліба дуже зручний тим, що тісто не треба расстаіваться. З вечора змішуємо всі інгредієнти, а вранці відразу ставимо в холодну духовку. Такий хліб можна взяти з собою на роботу.

Опис приготування:

Для такого хліба можна використовувати не тільки насіння. Підійде кунжут, насіння льону або горіхи. Цей рецепт відмінно підійде для тих, у кого немає ні часу, ні бажання возитися з тестом.

  • Вода - 220 мілілітрів
  • Борошно житнє - 60 грам
  • Борошно пшеничне - 170 грам
  • Дріжджі пресовані - 10 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 чайних ложок
  • Насіння - 50 грам
шведський хліб - фото крок 1
Дріжджі розчиніть у теплій воді.
шведський хліб - фото крок 2
Додайте сіль, цукор і житнє борошно.
шведський хліб - фото крок 3
Додайте пшеничну муку і насіння, перемішайте. Тісто буде в'язким.
шведський хліб - фото крок 4
Викладіть тісто у форму. Накрийте плівкою, змащеній маслом. Приберіть на ніч в холодильник. Вранці зніміть плівку і поставте в холодну духовку. Увімкніть її на 180 градусів і випікайте хліб хвилин 40-50.
шведський хліб - фото крок 5
Готовий хліб остудіть в рушник.
Смачного!

Схожі рецепти