Шведський хліб
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт хліба дуже зручний тим, що тісто не треба расстаіваться. З вечора змішуємо всі інгредієнти, а вранці відразу ставимо в холодну духовку. Такий хліб можна взяти з собою на роботу.
Для такого хліба можна використовувати не тільки насіння. Підійде кунжут, насіння льону або горіхи. Цей рецепт відмінно підійде для тих, у кого немає ні часу, ні бажання возитися з тестом.
- Вода - 220 мілілітрів
- Борошно житнє - 60 грам
- Борошно пшеничне - 170 грам
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1 чайних ложок
- Насіння - 50 грам
Дріжджі розчиніть у теплій воді.
Додайте сіль, цукор і житнє борошно.
Додайте пшеничну муку і насіння, перемішайте. Тісто буде в'язким.
Викладіть тісто у форму. Накрийте плівкою, змащеній маслом. Приберіть на ніч в холодильник. Вранці зніміть плівку і поставте в холодну духовку. Увімкніть її на 180 градусів і випікайте хліб хвилин 40-50.
Готовий хліб остудіть в рушник.
Смачного!
Смачного!