Шведський кекс
(покроковий рецепт з фото)
Хочете догодити своїм домашнім, побалувати їх смачненьким до чаю? У мене є відмінний рецепт, як приготувати «Шведський» кекс. Цьому рецептом більш 40 років, він як і раніше не втрачає своєї актуальності.
Вам не потрібна спеціальна форма для випічки, кекс готується на деку. Тісто можна зробити заздалегідь або зовсім купити готове. Ви можете використовувати не тільки ту начинку, що представлена в рецепті, а замінити її сумішшю вершкового сиру і ванілі. Подавайте кекс вже після охолодження.
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 145 грам
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 14 грам
- Вода тепла - 1/4 склянки
- Борошно - 500 грам
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 60 грам
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- Жовток - 2 штуки
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 115 грам
1. Розчиніть дріжджі в половині склянки води. У теплому молоці розчиніть 115 грам масла, білий цукор, потім з'єднайте з дріжджовий сумішшю. Борошно змішайте з сіллю і кардамоном, введіть сухі інгредієнти в рідкі і замісіть тісто. Перекладіть його в миску і залиште на 1-2 годину. Розділити тісто 2 частини, одну частину руками розтягніть в прямокутник, потім виконайте все з другою частиною.
2. Розтопити вершкове масло і змастіть їм обидва пласта тіста, залишаючи по 1 см з кожного краю. Змішайте коричневий цукор з корицею, посипте тісто, додайте мигдаль.
3. Акуратно загорніть обидва пласта рулетом.
4. Змастіть деко олією і викладіть один рулет, сформуйте з нього колечко.
5. Ножицями зробіть надрізи по всьому колечка.
6. Тісто буде схоже на вінок, потім виконайте ті ж дії з іншим рулетом. Залиште тісто на 40 хвилин під плівкою. Змішайте жовток з вершками і змастіть кожен віночок.
7. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
8. Змішайте цукрову пудру і 1 столову ложку води, вийшла глазур'ю прикрасьте випічку і подавайте до столу.