Рецепт Шведський кекс фото

Шведський кекс
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Шведська кухня
Тісто, Горіхи, Мигдаль, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Для діабетиків
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Солодке, Кекси

Хочете догодити своїм домашнім, побалувати їх смачненьким до чаю? У мене є відмінний рецепт, як приготувати «Шведський» кекс. Цьому рецептом більш 40 років, він як і раніше не втрачає своєї актуальності.

Вам не потрібна спеціальна форма для випічки, кекс готується на деку. Тісто можна зробити заздалегідь або зовсім купити готове. Ви можете використовувати не тільки ту начинку, що представлена ​​в рецепті, а замінити її сумішшю вершкового сиру і ванілі. Подавайте кекс вже після охолодження.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор білий - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 145 грам
  • Сухі швидкодіючі дріжджі - 14 грам
  • Вода тепла - 1/4 склянки
  • Борошно - 500 грам
  • Яйця - 1 штука
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Кардамон - 1 Чайна ложка
  • Цукор коричневий - 60 грам
  • Обкладинка - 2 чайних ложки
  • Мигдаль - 0, 5 склянки
  • Жовток - 2 штуки
  • Вершки - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 115 грам
шведський кекс - фото крок 1
1. Розчиніть дріжджі в половині склянки води. У теплому молоці розчиніть 115 грам масла, білий цукор, потім з'єднайте з дріжджовий сумішшю. Борошно змішайте з сіллю і кардамоном, введіть сухі інгредієнти в рідкі і замісіть тісто. Перекладіть його в миску і залиште на 1-2 годину. Розділити тісто 2 частини, одну частину руками розтягніть в прямокутник, потім виконайте все з другою частиною.
шведський кекс - фото крок 2
2. Розтопити вершкове масло і змастіть їм обидва пласта тіста, залишаючи по 1 см з кожного краю. Змішайте коричневий цукор з корицею, посипте тісто, додайте мигдаль.
шведський кекс - фото крок 3
3. Акуратно загорніть обидва пласта рулетом.
шведський кекс - фото крок 4
4. Змастіть деко олією і викладіть один рулет, сформуйте з нього колечко.
шведський кекс - фото крок 5
5. Ножицями зробіть надрізи по всьому колечка.
шведський кекс - фото крок 6
6. Тісто буде схоже на вінок, потім виконайте ті ж дії з іншим рулетом. Залиште тісто на 40 хвилин під плівкою. Змішайте жовток з вершками і змастіть кожен віночок.
шведський кекс - фото крок 7
7. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
шведський кекс - фото крок 8
8. Змішайте цукрову пудру і 1 столову ложку води, вийшла глазур'ю прикрасьте випічку і подавайте до столу.

Схожі рецепти