Шведський кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 16-20
Час приготування: 3 г. 20 хв.
Хочете догодити своїм домашнім, побалувати їх смачненьким до чаю? У мене є відмінний рецепт, як приготувати «Шведський» кекс. Цьому рецептом більш 40 років, він як і раніше не втрачає своєї актуальності.
Опис приготування:
Вам не потрібна спеціальна форма для випічки, кекс готується на деку. Тісто можна зробити заздалегідь або зовсім купити готове. Ви можете використовувати не тільки ту начинку, що представлена в рецепті, а замінити її сумішшю вершкового сиру і ванілі. Подавайте кекс вже після охолодження.
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор білий - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 145 грам
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 14 грам
- Вода тепла - 1/4 склянки
- Борошно - 500 грам
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Кардамон - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 60 грам
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- Жовток - 2 штуки
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 115 грам
1. Розчиніть дріжджі в половині склянки води. У теплому молоці розчиніть 115 грам масла, білий цукор, потім з'єднайте з дріжджовий сумішшю. Борошно змішайте з сіллю і кардамоном, введіть сухі інгредієнти в рідкі і замісіть тісто. Перекладіть його в миску і залиште на 1-2 годину. Розділити тісто 2 частини, одну частину руками розтягніть в прямокутник, потім виконайте все з другою частиною.
2. Розтопити вершкове масло і змастіть їм обидва пласта тіста, залишаючи по 1 см з кожного краю. Змішайте коричневий цукор з корицею, посипте тісто, додайте мигдаль.
3. Акуратно загорніть обидва пласта рулетом.
4. Змастіть деко олією і викладіть один рулет, сформуйте з нього колечко.
5. Ножицями зробіть надрізи по всьому колечка.
6. Тісто буде схоже на вінок, потім виконайте ті ж дії з іншим рулетом. Залиште тісто на 40 хвилин під плівкою. Змішайте жовток з вершками і змастіть кожен віночок.
7. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
8. Змішайте цукрову пудру і 1 столову ложку води, вийшла глазур'ю прикрасьте випічку і подавайте до столу.