Шведський пиріг з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Шведський пиріг з фрикадельками - це одночасно і відмінна закуска, і ситне основне блюдо, і святкове частування, і буденна смакота. Сподобається це блюдо абсолютно всім: і дорослим, і дітям.
Шведський пиріг з фрикадельками дійсно неймовірно смачний! Хрустка шубка з листкового тіста, під якою сховалися ароматні фрикадельки під найніжнішим вершковим соусом! Що може бути смачніше! Сьогодні я хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати шведський пиріг з фрикадельками швидко і просто.
- Фарш - 500 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 3 штуки(2 шт. - в фарш, 1 шт. - для змазування)
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Запашний перець - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Бульйон яловичий - 300 мілілітрів
- Крем 21% - 3 Ст. Ложки
- Тісто листкове - 300 грам
- Твердий сир - 30 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш можна використовувати будь-який, але найкраще підійде свинячо-яловичий. Цибулину очистіть від лушпиння і обполосніть, натріть на крупній тертці або подрібніть в кухонному комбайні.
Змішайте в глибокій мисці фарш, подрібнену цибулю, панірувальні сухарі, яйця, мускатний горіх, запашний перець і сіль за смаком.
Все добре перемішайте до однорідного стану.
З готового фаршу сформуйте невеликі кульки і обсмажте їх на сковороді в рослинному маслі, щоб з'явилася гарна рум'яна кірочка.
Потім фрикадельки вийміть, а в сковороді, в якій вони готувалися, розтопіть вершкове масло.
До нього відправте борошно і гарненько розмішайте, щоб не було грудочок.
Влийте крутий яловичий бульйон і гарненько розмішайте.
Останньою відправте в сковороду сметану, посоліть і готуйте кілька хвилин.
Готовий соус повинен бути повністю однорідним.
Поверніть фрикадельки в соус і трохи згасити їх на повільному вогні.
Перекладіть фрикадельки разом з соусом в форму для запікання.
Зверху накрийте сіточкою з листкового тіста.
Листкове тісто змастіть збитим яйцем і присипте натертим твердим сиром. Надішліть в духовку і запікайте при 180 градусах 20 хвилин. Зверху пиріг повинен стати золотистим.
Шведський пиріг з фрикадельками готовий. Подавайте гарячим і їжте із задоволенням!