Шурпа з курки
(покроковий рецепт з фото)
Шурпу з курки я готую вже давно. Я навіть не знала, що це так називається. Але це точно шурпа! Ділюся з вами своїм рецептом шурпи з курки - виходить, повірте, дуже смачно.
Шурпа з курки як бачите, готується дуже просто. Продукти звичайнісінькі. Дозволити собі приготувати шурпу з курки можна часто. Шурпа з курки - дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини. Подача стандартна, досить просто накришити в тарілку зелені. Сподіваюся, рецепт вам сподобається
- Курка - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Морква - 500 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Горох (гайка) - 300-400 грам
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
Замочіть горох в холодній воді мінімум на 4 годину (можете замочити його на ніч). Наріжте великими кубиками куряче філе (або обробити курку великими шматками) і покладіть в казан або у велику каструлю, залийте водою і дайте закипіти. Бульйон повинен вийти прозорим.
Почистіть і промийте картопля, моркву і ріпчасту цибулю. Потім крупно наріжте моркву, а картопля розріжте навпіл. Цибуля різати не потрібно.
Коли вода в каструлі закипить, через 10 хвилин і покладіть в м'ясний бульйон всі овочі, які ви підготували. Потім відразу додайте томатну пасту.
Додайте в бульйон замочений раніше горох, спеції і сіль.
Накрийте кришкою каструлю. Вогонь встановіть трохи нижче середнього і залиште варитися суп на 1, 5 годину.
Шурпа з курки готова! Смачного!