Бурчак шурпа
(покроковий рецепт з фото)
Бурчак шурпа - смачний і наваристий суп, особливо поширений в татарської національної кухні. В оригінальному рецепті шурпу варять з баранини, я замінив її яловичиною. Обов'язково спробуйте!
Як приготувати бурчак шурпу в домашніх умовах? Готується суп дуже просто і досить швидко. Баранину я замінив яловичиною (в класичному рецепті саме баранина). Готовий суп повинен настоятися під кришкою 10-15 хвилин для насиченості смаку. При подачі присипте зеленню петрушки і кропу. Хай щастить!
- Яловичина - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 5 штук
- Квасоля - 1 Склянка
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Локшина - 150 грам
- Вода - 2 L
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
Залийте м'ясо холодною водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну, варіть до готовності. Сіль додайте за смаком.
Додайте в бульйон очищений і порізаний кубиками картоплю. Варимо 10-12 хвилин і додаємо квасоля.
Дрібно наріжте цибулю, потім тушкуйте його з томатною пастою на сковороді 7-8 хвилин. Додайте зажарку і локшину в суп. Варіть ще 20 хвилин.
Додайте сіль і перець за смаком. Готовий суп зніміть з плити, дайте йому настоятися під кришкою 10 хвилин.
При подачі присипте суп зеленню. Смачного!