Шурпа по-Чуваської
(покроковий рецепт з фото)
Коли чоловік моєї племінниці (чуваш за національністю) він розважав нас, я записала цей рецепт як шурпа по-Чуваської. Виходить дивовижно смачна шурпа - спробуйте, вже чуваші знають в ній толк.
Готується шурпа по-Чуваської нешвидко, бо баранину треба поварити подовше. Але, якщо вона молода, то і час готування скоротиться. А так, в принципі, рецепт шурпи по-Чуваської не такий вже і складний. Цей суп можна навіть подавати і до святкового обіду - дуже ароматно і красиво виглядає. Є шурпу по-Чуваської треба, звичайно, гарячої. Готуйте з задоволенням і приємного апетиту!
- Баранина - 500-600 грам
- Цибуля - 3-5 штук
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 3 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Перець гіркий - 1 штука
- Помідори - 2 штуки
- Приправи - За смаком
- Сіль - За смаком
Беремо м'ясо молодого баранчика. Найкраще лопатка, шия або задня частина. Добре промиваємо і варимо не менше години.
Набір овочів для шурпи - це цибуля, морква, картопля, солодкий і гіркий перець, помідор. Спеції підготуйте такі: koriandr, хміль-сунелі, чабер і трохи насіння зіри.
Наріжте крупно картопля, а інші овочі - півкільцями.
У бульйон з м'ясом покласти картоплю і моркву. Коли ці овочі наполовину зваряться, додати все інше.
Коли картопля повністю приготується, зніміть з вогню і дайте шурпі настоятися 5-10 хвилин.