Рецепт Курка по-Чуваської фото

Курка по-Чуваської
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 40 хв.

Сьогодні я пропоную на ваш розгляд досить простий рецепт чуваської кухні, який легкий в приготуванні і не займе багато часу, але, завдяки йому, ми зможемо зробити повноцінний ситна вечеря.

Опис приготування:

Чуваська кухня неймовірно багата і різноманітна, але основне м'ясо, яке присутнє в національних стравах - це свинина, яловичина і іноді конина. Курка явно не займає на цій території лідируючих позицій, проте все-таки зустрічається як, наприклад, в цьому простому рецепті курки по-Чуваської, який я вам пропоную. Воно дуже легке в приготуванні, і я майже впевнена, що всі необхідні інгредієнти знайдуться у вашому холодильнику, а готувати ми його будемо в духовці, але якщо у вас є горщик, то це просто чудово, адже в оригіналі саме в ньому прийнято робити це блюдо. До речі, воно виходить неймовірно ситне і наваристий, так як всі інгредієнти просочуються соками і ароматами один одного, так що з цим рецептом приготування курки по-Чуваської ви без праці зробите ситний і смачний вечерю для всієї родини.

  • Курка супова - 500-700 грам
  • Картопля - 1, 5-2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
курка по-Чуваської - фото крок 1
Курку промиваємо під холодною водою, а потім нарізаємо на невеликі шматочки, посипаємо їх сіллю і перцем. Викладаємо їх у жароміцних посуд. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями, викладаємо на курку.
курка по-Чуваської - фото крок 2
Тепер картопля чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки, викладаємо їх на шар цибулі і посипаємо сіллю і перцем. Потім повторюємо кожен шар, поки продукти не закінчаться (не забуваємо солити), останній шар повинен бути з картоплi.
курка по-Чуваської - фото крок 3
Ставимо форму в духовку і встановлюємо температуру 200 градусів, готуємо 2, 5 годину, не накриваючи кришкою. Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти