Рецепт Шоколадний торт з цедрою фото

Шоколадний торт з цедрою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Фрукти , Какао , Лимон
Страви без випічки
На святковий стіл , 8 березня
Випічка , Торти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Перед вами рецепт приготування шоколадного торта! Шоколад ідеально поєднується за смаком з лимоном. Тут присутній це поєднання. Спробуйте спекти такий тортик, вам він точно сподобається!

Опис приготування:

Смачний і шалено ніжний! Інтенсивний шоколадний смак з ароматними вкрапленнями лимонної цедри створюють просто вибух смаку і піднімають настрій. Я не використовую тут крем, тому що саме тісто дуже делікатне, як нібито кремове, трохи вологе. Подивіться, як приготувати шоколадний торт з цедрою, спробуйте і переконайтеся самі: це дуже цікавий, вишуканий і смачний десерт!

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Мигдаль мелений - 300 грам
  • Какао - 100 грам
  • Пекарський порошок - 0.5 чайних ложки
  • Прикраса - За смаком
  • Цедра лимонна - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 4 штуки
шоколадний торт з цедрою - фото крок 1
1. За допомогою міксера змішаємо спочатку розм'якшене масло і цукор, потім додаємо сюди відокремлені яєчні жовтки і збиваємо ще раз.
шоколадний торт з цедрою - фото крок 2
2. Далі кладемо какао і мелений мигдаль. Знову ретельно перемішати. Додамо також розпушувач і лимонну цедру. Перемішаємо знову.
шоколадний торт з цедрою - фото крок 3
3. Тепер окремо збиваємо яєчні білки в густу піну і акуратно їх вводимо в суміш. Вона відразу стане світлою, ніжною і пишною. Тепер акуратно тісто розрівнюємо за формою і запікаємо приблизно 35 хвилин при 180 градусах.
шоколадний торт з цедрою - фото крок 4
4. Перевіряємо на готовність сірником, потім охолоджуємо корж. Можна його розрізати і промазати кремом, але він і без того дуже смачний.
шоколадний торт з цедрою - фото крок 5
5. Прикрашаємо і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти