Шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Приготування десертів - процес хоч і не простий, але дивовижний і захоплюючий. Якщо ви любите робити що-небудь солоденьке в домашніх умовах, тоді хочу поділитися з вами класним рецептом.
Для справжніх любителів шоколаду і простих десертів без випічки розповім, як приготувати шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю. Він виходить неймовірно ніжним, приголомшливо апетитним і буквально тане в роті. В даному випадку рецепт не передбачає корж, але при бажанні ви можете в якості основи спекти тонкий шоколадний бісквіт, або зробити корж з печива, наприклад. А в глазурі ви дійсно побачите власне відображення.
- Лист желатину - 2 штуки(+ 3 листа на глазур)
- Молоко - 1/3 склянки
- Вершки - 400 мілілітрів(+ 95 мл в глазур)
- Крем - 400 грам
- Цукрова пудра - 250 грам
- Шоколад - 100 грам
- Вода - 50 мілілітрів
- Цукор - 140 грам
- Какао - 45 грам
1. Для приготування мусу в глибокій мисці з'єднайте вершки зі сметаною і почніть збивати, додаючи цукрову пудру до смаку.
2. Желатин замочити в молоці і залиште хвилин на 10. При необхідності можна трохи прогріти його.
3. Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
4. Він повинен повністю розчинитися. І тільки тоді акуратно перемішайте.
5. Відкиньте желатин на друшляк, щоб скло зайве молоко. Викладіть його в мус.
6. Туди ж додайте шоколад.
7. Збийте все до однорідності, щоб не було грудочок. Викладіть мус в форму і приберіть в холодильник для застигання на 2-3 годину.
8. Щоб зробити дзеркальну глазур, замочіть желатин в невеликій кількості води. У сотейнику з'єднайте цукор і воду, надішліть на вогонь. Сироп повинен закипіти.
9. Додайте какао і перемішайте. Окремо прогрійте вершки.
10. Влийте гарячі вершки в шоколадний сироп, продовжуючи перемішувати. Желатин, як і на першому етапі, відкиньте на друшляк.
11. Зніміть з вогню сотейник і додайте желатин. Ретельно перемішайте. Щоб уникнути кристаликів цукру або грудочок желатину, пропустіть глазур через ситечко.
12. Дістаньте форму з мусом з холодильника. Остудіть глазур до 40 градусів і акуратно влийте в форму. Знову приберіть в холодильник, нехай застигає.
Смачного!
Смачного!