Рецепт Шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю фото

Шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Вершки, Шоколад, Молоко, Желатин
ПП рецепти
Для дітей, На святковий стіл, День народження
Випічка, Торти, Без випічки

Приготування десертів - процес хоч і не простий, але дивовижний і захоплюючий. Якщо ви любите робити що-небудь солоденьке в домашніх умовах, тоді хочу поділитися з вами класним рецептом.

Для справжніх любителів шоколаду і простих десертів без випічки розповім, як приготувати шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю. Він виходить неймовірно ніжним, приголомшливо апетитним і буквально тане в роті. В даному випадку рецепт не передбачає корж, але при бажанні ви можете в якості основи спекти тонкий шоколадний бісквіт, або зробити корж з печива, наприклад. А в глазурі ви дійсно побачите власне відображення.

  • Лист желатину - 2 штуки(+ 3 листа на глазур)
  • Молоко - 1/3 склянки
  • Вершки - 400 мілілітрів(+ 95 мл в глазур)
  • Крем - 400 грам
  • Цукрова пудра - 250 грам
  • Шоколад - 100 грам
  • Вода - 50 мілілітрів
  • Цукор - 140 грам
  • Какао - 45 грам
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 1
1. Для приготування мусу в глибокій мисці з'єднайте вершки зі сметаною і почніть збивати, додаючи цукрову пудру до смаку.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 2
2. Желатин замочити в молоці і залиште хвилин на 10. При необхідності можна трохи прогріти його.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 3
3. Шоколад розтопіть в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 4
4. Він повинен повністю розчинитися. І тільки тоді акуратно перемішайте.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 5
5. Відкиньте желатин на друшляк, щоб скло зайве молоко. Викладіть його в мус.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 6
6. Туди ж додайте шоколад.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 7
7. Збийте все до однорідності, щоб не було грудочок. Викладіть мус в форму і приберіть в холодильник для застигання на 2-3 годину.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 8
8. Щоб зробити дзеркальну глазур, замочіть желатин в невеликій кількості води. У сотейнику з'єднайте цукор і воду, надішліть на вогонь. Сироп повинен закипіти.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 9
9. Додайте какао і перемішайте. Окремо прогрійте вершки.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 10
10. Влийте гарячі вершки в шоколадний сироп, продовжуючи перемішувати. Желатин, як і на першому етапі, відкиньте на друшляк.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 11
11. Зніміть з вогню сотейник і додайте желатин. Ретельно перемішайте. Щоб уникнути кристаликів цукру або грудочок желатину, пропустіть глазур через ситечко.
шоколадний муссовий торт із дзеркальною глазур'ю - фото крок 12
12. Дістаньте форму з мусом з холодильника. Остудіть глазур до 40 градусів і акуратно влийте в форму. Знову приберіть в холодильник, нехай застигає.
Смачного!

Схожі рецепти