Торт-мус «тірамісу» із дзеркальною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати близьких і гостей вишуканою, неймовірно красивою і смачною домашньою випічкою? Тоді запрошую вас на кухню, щоб повторити цей дивовижний рецепт. Впевнена, він вам дуже сподобається!
Перед вами цікавий спосіб, як приготувати торт-мус "тірамісу" із дзеркальною глазур'ю. В даному випадку в бісквіт додано какао, але при бажанні ви можете зробити і класичний. Насичений смак маскарпоне, приголомшлива глазур - все це робить тортик по-справжньому святковим і дуже вишуканим. Якщо ви як раз в пошуку такого десерту, то не проходьте повз!
- Яйце - 4 штуки(2 в корж, 2 в маскарпоне)
- Борошно - 50 грам
- Цукор - 50 грам
- Какао - 10 грам(+ 60 грам в глазур)
- Цукрова пудра - 50 грам
- Маскарпоне - 300 грам
- Лікер - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 50 грам
- Вершки - 50 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Желатин листової - 6 штук
1. Духовку дозволите і розігрійте до 180 градусів. У невеликій мисці збийте яйця з цукром.
2. Додайте просіяне з какао борошно. Можна влити трохи кави, наприклад. Ретельно перемішайте.
3. Вилийте тісто у жароміцних форму і відправте його в духовку.
4. Випікайте до готовності хвилин 15-20.
5. Остудіть готовий корж і викладіть його в форму із знімними бортиками. Додатково зробіть борту з пергаменту для випічки. Корж можна просочити солодким сиропом або кави.
6. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні збийте з цукровою пудрою. Маскарпоне збийте і з'єднайте з жовтками.
7. Окремо збийте білки і замочіть 3 лист желатин. Додайте до маскарпоне білки, желатин і лікер. Все акуратно перемішайте.
8. Викладіть мус в форму, розрівняйте і відправте в холодильник на пару годин, щоб він добре застиг.
9. Для глазурі замочіть залишився желатин в невеликій кількості води. З'єднайте какао, цукор, вершки і воду. Поставте на вогонь і прогрійте. Зніміть з вогню, додайте шоколад і желатин. Ретельно перемішайте.
10. Щоб глазур була однорідною, пропустіть її через сито. Це позбавить її від можливих грудочок.
11. От і все, залишилося тільки акуратно полити глазур'ю торт і залишити його до повного застигання. Приємного чаювання!