Рецепт Торт-мус «тірамісу» із дзеркальною глазур'ю фото

Торт-мус «тірамісу» із дзеркальною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Желатин , Маскарпоне
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Торти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочете здивувати близьких і гостей вишуканою, неймовірно красивою і смачною домашньою випічкою? Тоді запрошую вас на кухню, щоб повторити цей дивовижний рецепт. Впевнена, він вам дуже сподобається!

Опис приготування:

Перед вами цікавий спосіб, як приготувати торт-мус"Тірамісу" із дзеркальною глазур'ю. В даному випадку в бісквіт додано какао, але при бажанні ви можете зробити і класичний. Насичений смак маскарпоне, приголомшлива глазур - все це робить тортик по-справжньому святковим і дуже вишуканим. Якщо ви як раз в пошуку такого десерту, то не проходьте повз!

  • Яйце - 4 штуки(2 в корж, 2 в маскарпоне)
  • Борошно - 50 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Какао - 10 грам(+ 60 грам в глазур)
  • Цукрова пудра - 50 грам
  • Маскарпоне - 300 грам
  • Лікер - 1 Чайна ложка
  • Шоколад - 50 грам
  • Вершки - 50 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Желатин листової - 6 штук
торт-мус
1. Духовку дозволите і розігрійте до 180 градусів. У невеликій мисці збийте яйця з цукром.
торт-мус
2. Додайте просіяне з какао борошно. Можна влити трохи кави, наприклад. Ретельно перемішайте.
торт-мус
3. Вилийте тісто у жароміцних форму і відправте його в духовку.
торт-мус
4. Випікайте до готовності хвилин 15-20.
торт-мус
5. Остудіть готовий корж і викладіть його в форму із знімними бортиками. Додатково зробіть борту з пергаменту для випічки. Корж можна просочити солодким сиропом або кави.
торт-мус
6. Акуратно відокремте білки від жовтків. Останні збийте з цукровою пудрою. Маскарпоне збийте і з'єднайте з жовтками.
торт-мус
7. Окремо збийте білки і замочіть 3 лист желатин. Додайте до маскарпоне білки, желатин і лікер. Все акуратно перемішайте.
торт-мус
8. Викладіть мус в форму, розрівняйте і відправте в холодильник на пару годин, щоб він добре застиг.
торт-мус
9. Для глазурі замочіть залишився желатин в невеликій кількості води. З'єднайте какао, цукор, вершки і воду. Поставте на вогонь і прогрійте. Зніміть з вогню, додайте шоколад і желатин. Ретельно перемішайте.
торт-мус
10. Щоб глазур була однорідною, пропустіть її через сито. Це позбавить її від можливих грудочок.
торт-мус
11. От і все, залишилося тільки акуратно полити глазур'ю торт і залишити його до повного застигання. Приємного чаювання!

Схожі рецепти