Муссовие тістечка із дзеркальною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом, муссовие тістечка із дзеркальною глазур'ю - це досить популярний десерт і його цілком можна приготувати в домашніх умовах. Спробуйте!
Вироби покриті дзеркальною глазур'ю бажано різати теплим ножем, щоб глазур не тягнув. Зберігати такі тістечка необхідно в холодильнику. Пригощайтеся!
- Желатин - 36 грам(6 г. В начинку, 10 г. В мус, 20 г. В глазур)
- Бісквіт - 1 штук
- Обліпихова пюре - 450 грам (солодке)
- Крохмаль - 1 Ст. Ложок
- Вершки - 400 грам (від 33% жирності)
- Сироп глюкози - 300 грам
- Цукор - 300 грам
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Згущене молоко - 200 грам
- Шоколад білий - 200 грам
- Барвник - За смаком
Для основи тістечок будемо використовувати будь-який бісквіт. Формочками в які будете заливати тістечка виріжте кола.
Для приготування начинки замочіть 6 грам желатину в 40 грам води. Дайте постояти 30-40 хвилин. Потім змішайте готове обліпихи пюре (250 грам) з крохмалем і нагрійте до гарячого стану. Розчиніть в ньому набряклий желатин. Перемішайте до повного розчинення.
Розлийте начинку по маленьким силіконовим формочках і приберіть в морозилку, щоб вона замерзла.
Потім начинку витягніть.
Для приготування мусу замочіть 20 грам желатину в 120 грам води. Потім нагрійте 200 грам обліпихової пюре і розчиніть в ньому набряклий желатин. Остудіть.
Збийте вершки з цукровою пудрою до пишного стану. Збивати до твердих піків не треба. Досить просто зробити пишну масу.
Поступово додавайте вершки в пюре і заважайте віночком.
Змішайте з усіма вершками.
У формочки на бісквіт викладіть трохи мусу і начинку.
Зверху ще мус. Поставте в такому вигляді в морозилку.
Поки тістечка застигають приготуйте дзеркальну глазур. Замочіть 20 грам желатину в 180 грам води на 20 хвилин.
Потім з'єднайте сироп глюкози, цукор і воду. Поставте грітися, щоб цукор повністю розчинився.
Окремо з'єднайте білий шоколад і згущене молоко. Влийте гарячу цукрову суміш і заважайте, щоб шоколад розтанув.
У гарячу масу додайте набряклий желатин. Все перемішайте.
Додайте барвник і пробийте масу занурювальним блендером, намагаючись, щоб не утворювалися бульбашки повітря.
Потім процідіть глазур через сито. Це допоможе прибрати зайве повітря. Можна розлити в різні ємності і забарвити в різні кольори.
Для того, щоб полити вироби глазур'ю її необхідно довести до робочої температури в 35-37 градусів. Застиглі тістечка витягти з форми, залити глазур'ю і дати зайвої стекти.
Приємного чаювання!