Рецепт Ванільний торт із дзеркальною глазур'ю фото

Ванільний торт із дзеркальною глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Низькокалорійні
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти , Бісквітний торт
Кількість порцій: 10
Час приготування: 9 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати ванільний торт із дзеркальною глазур'ю. Він відмінно підійде для будь-якого свята. Таку глазур можна використовувати для будь-яких кондитерських виробів: кексів, пироги, тортів.

Опис приготування:

Дзеркальну глазур можна зробити однотонну або різнокольорову, для цього вам знадобиться харчовий барвник. Глазур робіть в останню чергу, коли торт і крем вже готові. Дзеркальна глазур відрізняється від звичайної і робиться трохи складніше. Торт їжте після її застигання.

  • Вершкове масло - 530 грам(230 грам для коржів, 300 грам для крему)
  • Маргарин - 115 грам (або рослинний жир )
  • Цукор - 700 грам(0, 5 кілограм для коржів, 200 грам для глазурі)
  • Яйця - 5 штук
  • Борошно - 360 грам
  • Розпушувач - 2 чайних ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Молоко - 120 мілілітрів
  • Бавовна - 120 мілілітрів
  • Ванільний екстракт - 3, 5 чайних ложки(2 чайні ложки для коржів, 1, 5 чайні ложки для крему)
  • Цукрова пудра - 520 грам
  • Вершки - 1-3 Ст. Ложок (по необхідності)
  • Малинове варення - 2-3 Ст. Ложок
  • Желатин - 5 чайних ложок
  • Вода - 180 мілілітрів
  • Кукурудзяний сироп - 160 мілілітрів
  • Згущене молоко - 0, 5 склянки
  • Білий шоколад - 220 грам
  • Барвник - За смаком
1
У чашу міксера викладіть 230 грам вершкового масла і рослинний жир (маргарин), збийте до утворення пухнастої маси. Потроху додайте 0, 5 кілограма цукру, а потім по одному введіть курячі яйця.
2
В іншій ємності змішайте борошно, розпушувач і сіль. Ще в одній ємності з'єднайте молоко, сколотини і 2 чайні ложки ванілі.
3
У чашу міксера до масляної суміші по черзі в 3 етапу вводите сухі інгредієнти, чергуючи з молоком і пахтою.
4
Підготуйте 2 форми для випікання і розділіть між ними тісто. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 25-35 хвилин, потім остудіть у формі близько 15 хвилин, дістаньте з форми і залиште до повного охолодження.
5
У чисту чашу міксера викладіть вершкове масло, збивайте його до пухнастою маси, введіть цукрову пудру і залишився ванільний екстракт. Спершу збивайте на слабких оборотах, потім на максимальних. Якщо крем занадто густий, додайте вершки.
6
Остиглі коржі розрізати навпіл. Викладіть один і змастіть його варенням, потім кремом, виконайте ті ж дії з рештою. Повапните кремом верхівку і сторони. Надішліть торт мінімум на 2 години в холодильник перед прикрасою глазур'ю.
7
Змішайте желатин з 120 мілілітрах води, залиште на 5-6 хвилин.
8
В сотейник налейте 60 мілілітрів води, кукурудзяний сироп, 200 грам цукру, надішліть на вогонь і варіть після закипання 7-8 хвилин до розчинення цукру.
9
Зніміть сотейник з вогню і влийте раніше замочений желатин з водою, згущене молоко, перемішайте. Змішайте всі з подрібненим білим шоколадом і залиште на пару хвилин до його розчинення.
10
Розлийте глазур в кілька ємностей (залежить від кількості кольорів). Для основного кольору використовуйте більшу частину глазурі, додайте до неї чорний колір. А в інші ємності додайте фіолетовий, синій, рожевий, жовтий кольори.
11
Встановіть торт на невелику піднесеність, залийте торт основним кольором глазурі, потім додайте інші кольори на свій розсуд, в завершенні посипте торт золотим порошком і залиште до застигання глазурі.

Схожі рецепти