Полуничний муссовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Холодний муссовий полуничний торт - річний десерт, але ви можете використовувати і заморожену полуницю, щоб порадувати рідних таким блюдом взимку. Ніжний торт з ароматом полуниці. Що може бути краще?
Для приготування цієї торта найкраще використовувати форму з невеликим діаметром, так він вийде гарніше. В якості основи необхідно використовувати подрібнене печиво, змішане з вершковим маслом. Воно не дає крихті розсипатися. Мус тримає форму завдяки збитих яєць, а не желатину, так що обов'язково підготуйте міксер. Раджу вам залишити торт в холодильнику на ніч, але в разі потреби його можна буде подати через 4 годину.
- Полуниця - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- Печиво - 250 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Кокосова стружка - 60 грам
- Білок - 4 штуки
- Ванільний екстракт - За смаком
1. Печиво подрібнити блендером до стану крихти. Вершкове масло розтопіть і злегка остудіть, змішайте з кокосовою стружкою і печивом.
2. Викладіть основу з печива в форму, покриту пергаментом, і злегка утрамбуйте. Надішліть основу в холодильник. Полуницю промийте і подрібніть блендером до стану пюре. Додайте ванільний екстракт.
3. Білки відокремити від жовтків і збийте на низькій швидкості протягом 10 хвилин, поступово додаючи цукор (не перериваючи збивання). Маса повинна біліть і збільшитися в обсязі.
4. Додайте полуничне пюре і збийте ще кілька хвилин. Спробуйте мус на цукор і при необхідності додайте лимонний сік. Вилийте мус на основу з печива, потрясіть форму і відправте в морозилку на ніч.
5. Перед подачею акуратно витягніть торт з форми і прикрасьте його м'ятою і полуницею. Смачного!