Рецепт Полуничний муссовий торт фото

Полуничний муссовий торт
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло, Полуниця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, Літні, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Десерти, Торти, Без випічки, Мус

Холодний муссовий полуничний торт - річний десерт, але ви можете використовувати і заморожену полуницю, щоб порадувати рідних таким блюдом взимку. Ніжний торт з ароматом полуниці. Що може бути краще?

Для приготування цієї торта найкраще використовувати форму з невеликим діаметром, так він вийде гарніше. В якості основи необхідно використовувати подрібнене печиво, змішане з вершковим маслом. Воно не дає крихті розсипатися. Мус тримає форму завдяки збитих яєць, а не желатину, так що обов'язково підготуйте міксер. Раджу вам залишити торт в холодильнику на ніч, але в разі потреби його можна буде подати через 4 годину.

  • Полуниця - 500 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Печиво - 250 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Кокосова стружка - 60 грам
  • Білок - 4 штуки
  • Ванільний екстракт - За смаком
полуничний муссовий торт - фото крок 1
1. Печиво подрібнити блендером до стану крихти. Вершкове масло розтопіть і злегка остудіть, змішайте з кокосовою стружкою і печивом.
полуничний муссовий торт - фото крок 2
2. Викладіть основу з печива в форму, покриту пергаментом, і злегка утрамбуйте. Надішліть основу в холодильник. Полуницю промийте і подрібніть блендером до стану пюре. Додайте ванільний екстракт.
полуничний муссовий торт - фото крок 3
3. Білки відокремити від жовтків і збийте на низькій швидкості протягом 10 хвилин, поступово додаючи цукор (не перериваючи збивання). Маса повинна біліть і збільшитися в обсязі.
полуничний муссовий торт - фото крок 4
4. Додайте полуничне пюре і збийте ще кілька хвилин. Спробуйте мус на цукор і при необхідності додайте лимонний сік. Вилийте мус на основу з печива, потрясіть форму і відправте в морозилку на ніч.
полуничний муссовий торт - фото крок 5
5. Перед подачею акуратно витягніть торт з форми і прикрасьте його м'ятою і полуницею. Смачного!

Схожі рецепти