Рецепт Торт чернично-муссовий фото

Торт чернично-муссовий
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Ягоди, Молочні продукти, Сир, Чорниця
Страви без випічки
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Торти, Бісквіт, Бісквітний торт

Дуже смачний чернично-муссовий торт стане справжнім хітом на будь-якому святковому заході, будь-то День народження або тематична вечірка. Пишний, гарний, солодкий і дуже ніжний торт.

Приготуємо торт чернично-муссовий в домашніх умовах. В першу потрібно приготувати бісквіт. Випечений бісквіт розрізаємо на коржі і просочуємо їх сиропом (по бажанню). Окремо готуємо чорничний мус і крем. Збираємо торт: на дно форми кладемо один корж, зверху 2/3 мусу, потім ще один корж і залишився мус. Змащуємо верх і боки торта кремом. Для прикраси можна присипати торт кокосовою стружкою і свіжими ягодами. Хай щастить!

  • Цукор - 260 грам
  • Борошно - 8 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 10 грам
  • Вода - 5 Ст. Ложок
  • Молоко згущене - 170 грам
  • Крем - 120 грам
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Чорниця - 1/2 склянки
  • Молоко сухе - 1/2 склянки
  • Йогурт - 180 грам
  • Сир - 100 грам
  • Желатин - 15 грам
  • Яйця - 3 штуки
торт чернично-муссовий - фото крок 1
Жовтки збиваємо з 4 ст.Л. Цукру, додаємо воду і продовжуємо збивати.
торт чернично-муссовий - фото крок 2
Білки збиваємо з 4 ст.Л. Цукру і дрібкою солі. Збиваємо до стійких піків.
торт чернично-муссовий - фото крок 3
Просіваємо в жовтки борошно, змішану з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності.
торт чернично-муссовий - фото крок 4
Вводимо білки, акуратно перемішуючи.
торт чернично-муссовий - фото крок 5
Для випічки я використовую роз'ємну форму 20 см. Дно змащуємо маслом і застилає пекарської папером. Вливаємо тісто в форму і випікаємо його в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів.
торт чернично-муссовий - фото крок 6
Остудіть спечений бісквіт і розріжте його навпіл. Коржі можна просочити сиропом (якщо хочете дуже солодкий торт).
торт чернично-муссовий - фото крок 7
Приготуємо чорничний мус. Чорницю подрібнюємо в блендері, додайте сухе молоко і 0, 5 склянки цукру і збийте масу ще раз. Засипаємо сир, продовжуючи збивати. В кінці вливаємо йогурт і додаємо желатин (дотримуючись інструкції на упаковці). Перемішуємо і відправляємо мус в холодильник на 5 хвилин.
торт чернично-муссовий - фото крок 8
На дно форми кладемо один корж, вливаємо 2/3 мусу. Зверху кладемо ще один корж, Придавлюємо його і виливаємо мус. Ставимо форму в холодильник на 1 час.
торт чернично-муссовий - фото крок 9
Приготуємо крем. Змішуємо сметану зі згущеним молоком, збиваємо масу міксером, додавши лимонний сік.
торт чернично-муссовий - фото крок 10
Витягуємо торт з холодильника і змащуємо його кремом. Ставимо в холодильник на півгодини.
торт чернично-муссовий - фото крок 11
Готовий торт можна прикрасити кокосовою стружкою і свіжими ягодами. Смачного!

Схожі рецепти