Торт чернично-муссовий
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний чернично-муссовий торт стане справжнім хітом на будь-якому святковому заході, будь-то День народження або тематична вечірка. Пишний, гарний, солодкий і дуже ніжний торт.
Приготуємо торт чернично-муссовий в домашніх умовах. В першу потрібно приготувати бісквіт. Випечений бісквіт розрізаємо на коржі і просочуємо їх сиропом (по бажанню). Окремо готуємо чорничний мус і крем. Збираємо торт: на дно форми кладемо один корж, зверху 2/3 мусу, потім ще один корж і залишився мус. Змащуємо верх і боки торта кремом. Для прикраси можна присипати торт кокосовою стружкою і свіжими ягодами. Хай щастить!
- Цукор - 260 грам
- Борошно - 8 Ст. Ложок
- Розпушувач - 10 грам
- Вода - 5 Ст. Ложок
- Молоко згущене - 170 грам
- Крем - 120 грам
- Лимон - 1/2 штуки
- Чорниця - 1/2 склянки
- Молоко сухе - 1/2 склянки
- Йогурт - 180 грам
- Сир - 100 грам
- Желатин - 15 грам
- Яйця - 3 штуки
Жовтки збиваємо з 4 ст.Л. Цукру, додаємо воду і продовжуємо збивати.
Білки збиваємо з 4 ст.Л. Цукру і дрібкою солі. Збиваємо до стійких піків.
Просіваємо в жовтки борошно, змішану з розпушувачем. Перемішуємо до однорідності.
Вводимо білки, акуратно перемішуючи.
Для випічки я використовую роз'ємну форму 20 см. Дно змащуємо маслом і застилає пекарської папером. Вливаємо тісто в форму і випікаємо його в духовці 25 хвилин, температура 180 градусів.
Остудіть спечений бісквіт і розріжте його навпіл. Коржі можна просочити сиропом (якщо хочете дуже солодкий торт).
Приготуємо чорничний мус. Чорницю подрібнюємо в блендері, додайте сухе молоко і 0, 5 склянки цукру і збийте масу ще раз. Засипаємо сир, продовжуючи збивати. В кінці вливаємо йогурт і додаємо желатин (дотримуючись інструкції на упаковці). Перемішуємо і відправляємо мус в холодильник на 5 хвилин.
На дно форми кладемо один корж, вливаємо 2/3 мусу. Зверху кладемо ще один корж, Придавлюємо його і виливаємо мус. Ставимо форму в холодильник на 1 час.
Приготуємо крем. Змішуємо сметану зі згущеним молоком, збиваємо масу міксером, додавши лимонний сік.
Витягуємо торт з холодильника і змащуємо його кремом. Ставимо в холодильник на півгодини.
Готовий торт можна прикрасити кокосовою стружкою і свіжими ягодами. Смачного!