Рецепт Муссовий торт з черешнею фото

Муссовий торт з черешнею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Десерти , Торти , Мус
Кількість порцій: 5
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Якщо ви не знаєте, як приготувати бісквітної-муссовий торт, раджу вам подивитися цей рецепт, адже спробувавши таку випічку раз, ви будете хотіти приготувати її знову і знову! порадуйте близьких!

Опис приготування:

Муссовий торт з черешнею стане справжньою окрасою вашого святкового столу і приємно порадує гостей своєю ніжною структурою. Повітряний мус в поєднанні з ягідним желе і легким бісквітом роблять цей торт відмінним варіантом випічки до чаю. Для приготування такого торта раджу використовувати форму діаметром 20-25 см, так торт вийде вище і красивіше. Прикрасити торт можна збитими вершками, вишнею або цукровою пудрою.

  • Борошно - 90 грам
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Цукор - 140 грам(90г в бісквіт, 50г в мус)
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Ванілін - 0, 5 чайних ложки
  • Йогурт - 250 грам
  • Вершки 33% - 150 грам
  • Желатин - 50 грам(25г в мус, 25г в желе)
  • Черешня без кісточки - 300 грам
  • Вишня - 200 грам
  • Вода - 1/3 склянки
  • Яйце - 2 штуки
муссовий торт з черешнею - фото крок 1
1. Приготуйте бісквіт: яйця збийте на великій швидкості разом з цукром до пухкої маси. Додайте м'яке вершкове масло, знову збийте до однорідності. Додайте щіпку солі, просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор.
муссовий торт з черешнею - фото крок 2
2. Знову збийте тісто міксером. Викладіть його в застелену пергаментом форму, розподіліть його і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
муссовий торт з черешнею - фото крок 3
3. Приготуйте мус: желатин залийте водою і залиште для набухання. Сливки збийте з цукром до стійких піків. Додайте йогурт, перемішайте лопаткою і додайте желатин через сито (його попередньо потрібно розігріти, щоб він розплавився).
муссовий торт з черешнею - фото крок 4
4. Зберіть торт: викладіть у форму бісквіт, зверху викладіть черешню, залийте мусом і злегка струсіть форму. Надішліть торт в морозилку на 30 хвилин. Приготуйте желе: желатин залийте водою і відставте для набухання.
муссовий торт з черешнею - фото крок 5
5. Зваріть вишневий компот, процідіть його і додайте розчинений желатин. Перемішайте і дайте желе злегка охолонути. Викладіть на торт черешню, залийте желе і відправте в холодильник до застигання желе. Смачного!

Схожі рецепти