Муссовий торт з черешнею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви не знаєте, як приготувати бісквітної-муссовий торт, раджу вам подивитися цей рецепт, адже спробувавши таку випічку раз, ви будете хотіти приготувати її знову і знову! порадуйте близьких!
Муссовий торт з черешнею стане справжньою окрасою вашого святкового столу і приємно порадує гостей своєю ніжною структурою. Повітряний мус в поєднанні з ягідним желе і легким бісквітом роблять цей торт відмінним варіантом випічки до чаю. Для приготування такого торта раджу використовувати форму діаметром 20-25 см, так торт вийде вище і красивіше. Прикрасити торт можна збитими вершками, вишнею або цукровою пудрою.
- Борошно - 90 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Цукор - 140 грам(90г в бісквіт, 50г в мус)
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Йогурт - 250 грам
- Вершки 33% - 150 грам
- Желатин - 50 грам(25г в мус, 25г в желе)
- Черешня без кісточки - 300 грам
- Вишня - 200 грам
- Вода - 1/3 склянки
- Яйце - 2 штуки
1. Приготуйте бісквіт: яйця збийте на великій швидкості разом з цукром до пухкої маси. Додайте м'яке вершкове масло, знову збийте до однорідності. Додайте щіпку солі, просіяне борошно, розпушувач і ванільний цукор.
2. Знову збийте тісто міксером. Викладіть його в застелену пергаментом форму, розподіліть його і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.
3. Приготуйте мус: желатин залийте водою і залиште для набухання. Сливки збийте з цукром до стійких піків. Додайте йогурт, перемішайте лопаткою і додайте желатин через сито (його попередньо потрібно розігріти, щоб він розплавився).
4. Зберіть торт: викладіть у форму бісквіт, зверху викладіть черешню, залийте мусом і злегка струсіть форму. Надішліть торт в морозилку на 30 хвилин. Приготуйте желе: желатин залийте водою і відставте для набухання.
5. Зваріть вишневий компот, процідіть його і додайте розчинений желатин. Перемішайте і дайте желе злегка охолонути. Викладіть на торт черешню, залийте желе і відправте в холодильник до застигання желе. Смачного!