Муссовий торт «Рафаелло»
(покроковий рецепт з фото)
Цей муссовий порційний торт - м'який, ніжний і дуже-дуже смачний десерт з ароматом ванілі та вершків. Рекомендую подивитися, як приготувати муссовий торт "рафаелло" за моїм рецептом.
Спробуйте приготувати м'який, ніжний муссовий торт "рафаелло", порадуйте себе і своїх близьких! Торт виходить дуже смачний, за смаком точно, як цукерки "рафаелло" . Цей красивий, повітряний, білосніжний торт якраз підійде до святкового новорічного столу на десерт.
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 75 грам
- Борошно - 60 грам
- Крохмаль - 0, 5 Ст. Ложки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Ванільний цукор - 8 грам
- Жовток - 1 штука
- Желатин - 8 грам
- Sиr Маскарпоне - 100 грам
- Білий шоколад - 100 грам
- Вершки - 130 грам
Міксером збийте яйце з 30 г пісочний. Суміш повинна збільшиться в розмірі як мінімум в 2 рази. Після чого додайте 30 г борошна, крохмаль і перемішайте до однорідності.
Тісто перелийте в форму для випічки, застелену пергаментом. Надсилайте випікатися корж в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
Частина молока поставте на слабкий вогонь, додайте туди ванілін. Поки гріється молоко, окремо розітріть жовток з 45 г пісочний, додайте частину молока, яка залишилася і борошно, що залишилося. Збийте масу до однорідності.
У каструлю, де гріється молоко з ваніллю, відправляйте масу. Постійно і енергійно помішуючи, тримайте суміш на вогні до загусання.
В готовий і ще теплий крем, надішліть 1 чайну ложку набряклого желатину.
Мус перелийте в форму, застелену харчовою плівкою, і відправте в морозильну камеру на 1 час.
Сир Маскарпоне розімніть вилкою, додайте розтоплений шоколад і перемішайте з 3 г желатину nabuhshego. У шоколадно-сирну масу додайте вершки і розмішайте.
Зберіть муссовие порційні торти в силіконові формочки. Першим шаром через кондитерський мішок видавіть мус з сиру Маскарпоне, слідом - застиглий заварний крем, порізаний на квадратики, потім знову мус і в кінці - підкладку з бісквіту.
Заготовки відправте на ніч в морозилку. Готові міні-торти прикрашайте на свій смак. У мене це рубані горіхи і цукерка "рафаелло" .