Шоколадний хумус
(покроковий рецепт з фото)
А ви знали, що бобові добре поєднуються з солодкими смаками? Цукерки з червоної сочевиці, кекси з квасолі, шоколадний хумус… І саме хумус я сьогодні пропоную вам приготувати!
Докладніше, як приготувати шоколадний хумус, я розповім нижче. Кокосове масло для цього рецепта потрібно рафінована, без запаху. Його також можна замінити на плитку темного шоколаду і тоді не потрібно додавати какао. Як і в класичному рецепті, хумус готується на основі нуту, але до нього додається сироп, фініки і какао. Виходить корисна ситна паста, яка відмінно підійде для сніданку або обідньої перекушування.
- Гайка - 100 грам
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Кокосова олія - 4 Ст. Ложки
- Ванільний сироп - 1-2 капель
- Фініки - 5-7 штук
- Топінамбур сироп - 1/3 склянки
Підготуйте всі інгредієнти.
Нут замочіть у воді на 6-8 годин.
Потім відваріть нут до м'якості приблизно 35-40 хвилин.
Подрібніть в блендері нут, фініки, какао, розтоплене кокосове масло і сироп топінамбура до однорідного пюре.
Шоколадний хумус готовий, смачного!