Рецепт Шоколадна паста фото

Шоколадна паста
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти , Какао , Вершкове масло
Дієтичне харчування , Низькокалорійні
На полуденок , На святковий стіл
Десерти , Крем , Мус
Кількість порцій: 6
Час приготування: 35 хв.

Це відмінний рецепт шоколадної пасти, який швидко готується. До того ж в її склад не входять сирі курячі яйця, а тому її можна намазувати на хліб навіть дітям без побоювання за їхнє здоров'я.

Опис приготування:

Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати шоколадну пасту, то просто прочитайте цей рецепт. Це відмінний десерт, який можна намазати на здобну випічку або печиво. А можна використовувати цю пасту в якості сніданку, намазуючи на хліб і запиваючи чаєм або кавою.

  • Какао-порошок - 8 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 180 грам
  • Молоко (2, 5 %) - 200 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Крем 20% - 180 грам
шоколадна паста - фото крок 1
Візьміть невелику каструльку або сотейник, краще з антипригарним покриттям або ж товстим дном, щоб паста не підгоріла в процесі приготування. Покладіть в нього всі інгредієнти, крім сметани, і поставте на плиту на дуже слабкий вогонь.
шоколадна паста - фото крок 2
Не чекаючи поки суміш закипить, починайте перемішувати інгредієнти. Не давайте масі закипіти.
шоколадна паста - фото крок 3
Додайте в сотейник сметану. Вмішайте її віночком і продовжуйте помішувати пасту. Ви можете взяти не таку жирну сметану, але тоді є ймовірність того, що маса не загусне. До того ж нежирна сметана може дати страві небажану кислинку.
шоколадна паста - фото крок 4
Тепер млоїте пасту на повільному вогні так, щоб вона не кипіла занадто сильно. Постійно помішуйте віночком, щоб уникнути підгоряння. Готову пасту остудіть і перекладіть в скляні ємності. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти